Home Vijesti Dramatična snimka: Ukrajinski pilot izbjegao napad ruskog zrakoplova u zračnoj borbi

Dramatična snimka: Ukrajinski pilot izbjegao napad ruskog zrakoplova u zračnoj borbi

191
0

Na Twitteru se pojavila snimka direktne zračne borbe u Ukrajini koja više nalikuje scenama iz Top Guna, a ne iz stvarnosti

Nedavno je u kinima izašao novi nastavak kultnog američkog akcijskog filma Top Gun, a slične su scene zabilježene i u stvarnosti, u Ukrajini. Nova snimka koja se pojavila na društvenim mrežama prikazuje pilota ukrajinskog borbenog zrakoplova kako manevrira nebom pokušavajući izbjeći rakete koje su lansirale ruske snage.

Na snimci se vidi kokpit Suhoja Su-25, sovjetskog borbenog zrakoplova kako leti iznad ceste negdje u Donbasu. Odjednom se javlja radar, upozoravajući pilota da je meta. Pilot tada počinje izvoditi manevre iznad polja u pokušaju da izbjegne ruske projektile. Sve to čini pri velikoj brzini, a pilot se u jednom trenutku spušta toliko nisko da se čini kao da “šiša” travu i obližnja stabla. U pozadini su se mogla vidjeti i uništena oklopna vozila, piše The Sun.

Pilot je uspio pobjeći. Inače, društvene mreže su pune videa koji prikazuju pilote tijekom borbi u raznim dijelovima Ukrajine. Spominje se čak i kako su u blizini Kijeva ukrajinski piloti letjeli toliko nisko da su se zaletjeli u dalekovod.

Trenutno se najžešće bitke odvijaju u Sjeverodonjecku. Ukrajinske snage tvrde kako je situacija “teška, ali upravljiva”. Oko 10.000 stanovnika koji su ostali u gradu ne mogu biti evakuirani. Ministar obrane Oleksij Reznikov poručio je da svakodnevno pogine više od 100 ukrajinskih vojnika te je pozvao Zapad da isporuči dalekometno topništvo.

Previous articleVIDEO: Švedski huligani napali su srpske navijače, pa su pobjegli nakon što su pretučeni
Next articleGuardian za kaos na finalu Lige prvaka prozvao dvojicu Hrvata!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here