Home Vijesti Država je mogla spriječiti Šimićev bijeg?

Država je mogla spriječiti Šimićev bijeg?

1239
0

Nakon što je kirurg Ognjen Šimić uoči presude pobjegao u Sarajevo, postavlja se pitanje je li država mogla spriječiti bijeg osuđenog za primanje mita jačim sustavom garancija. Odvjetnik Veljko Miljević smatra kako postoje stvari koje su mogle biti poduzete, a koje su mogle spriječiti Šimićev bijeg. Osim što mu nisu oduzete putne isprave, bilo je još propusta, kaže Miljević.

Vjerojatno bi se Šimić teže odlučio na bijeg u BiH, da je znao da bi mogao izgubiti, na primjer, svoju vilu u Kostreni. Policija ističe kako nije napravila nikakav propust koji bi pomogao Šimiću u bijegu. Naime, otkad je slučaj u nadležnosti suda, policija tu više ne može ništa, no odvjetnik Miljević ne slaže se s tim.

Profesor Žarko Puhovski smatra da niti sustav većih jamstava imovinom u ovom slučaju ne bi spriječio Šimićev bijeg, jer ga je s obitelji već dugo planirao.

Puhovski također smatra kako je potrebno da Hrvatska prihvati konvenciju Vijeća Europe koja traži suzbijanje dvostrukog i višestrukog državljanstva. (Media servis)

Previous articleRapaić sutra potpisuje za Rijeku?
Next articleSeve traži stan u Rijeci

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here