Home Vijesti Dva nova jaka potresa u Turskoj, stižu snimke trenutka udara. ‘Čuje se...

Dva nova jaka potresa u Turskoj, stižu snimke trenutka udara. ‘Čuje se urušavanje!’

109
0

Tursku je oko 18 sati pogodio potres magnitude 6.4. Epicentar potresa bio je 14 kilometara jugozapadno of Antakye, na dubini od 10 kilometara, javlja EMSC. EMSC javlja da se potres osjetio u Turskoj, Libanonu, Siriji, Cipru i Izraelu.

Tuska Uprava za katastrofe i upravljanje izvanrednim situacijama (AFAD) je objavila da se u 20:04 po lokalnom vremenu dogodio potres magnitude 6.4, čiji je epicentar bio u okrugu Defne u Hatayu. Dodaju da se u 20:07 dogodio još jedan potres, magnitude 5.8, čiji je epicentar bio u okrugu Samandağ u Hatayu.

“Ne ulazite u oštećene objekte u postpotresnom području. Ne zadržavajte se u blizini rizičnih zgrada. Za točne informacije pratite službene izvore”, upozorile su vlasti.

Potpredsjednik Turske Fuat Oktay rekao je da je najmanje osam ozlijeđenih, dok je velika državna bolnica u gradu Iskenderun na sjeveru pokrajine Hatay objavila da evakuira pacijente. “Neke zgrade su uništene, a ima i onih koji su zarobljeni ispod ruševina”, rekao je gradonačelnik Hataya Lütfü Savaş.

“Bilo je strašno, u Hatayu neće ostati puno čitavih zgrada”, jedno je od svjedočanstava na stranici EMSC-a. Korisnici na Twitteru objavljuju snimke trenutka kad je udario naknadni potres od 5.8 po Richteru. Na jednoj se vidi urušavanje zgrade. Skupina za civilnu obranu Bijele kacige u Siriji rekla je da je nekoliko ljudi ozlijeđeno u urušavanju zgrada

Previous articleMUP i Uskok provode tajne izvide u slučaju Hrvata u Zambiji
Next articleModrić: Real mi nije dao ultimatum. Igrat ću za Hrvatsku do kraja Lige nacija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here