Home Vijesti Dvije koalicije u borbi za Županiju, uskoro formiranje trećeg bloka?

Dvije koalicije u borbi za Županiju, uskoro formiranje trećeg bloka?

711
0

Potpisivanje sporazuma HDZ-a i HSS-a na županijskoj razini označili su početak stvaranja ‘kontra-kobasice’, odnosno koalicije koja bi se trebala ravnopravno suprotstaviti osmeročlanom savezu koji se okuplja oko SDP-a i aktualnog župana Komadine. Osim HDZ-a i HSS-a, u bloku desnog centra bi se mogli pojaviti i Hrvatski demokršćani, HSP i Srpska samostalna demokratska stranka.


HDZ-ov kandidat za Župana Josip Borić

Uz relativno nepoznatog HDZ-ovog kandidata za župana Josipa Borića, dožupan bi postao HSS-ovac Ivo Zrilić. Upravo je Zrilić danas izrekao do sada najžešći napad na Komadinu, optuživši ga u kontekstu zaštite članova županijskog poglavarstva za kršenje zakona.
– Naš župan ne poštuje hrvatske zakone i time najbolje svjedoči da mu je vrijeme isteklo i da dolaze novi ljudi s novim pogledima. Iako su njegove stranačke kolege u sukobu interesa, župan to ignorira i na taj način najbolje govori kako on zamišlja bavljenje politikom. I nije to jedini slučaj. Komadina ne poštuje zakone u vezi s Domom zdravlja, a njegovo ponašanje u vezi sa svečanom pjesmom Primorsko-goranske županije je nevjerojatno. Nakon što je Županijska skupština izabrala plagijat za svečanu pjesmu, on sada tvrdi da je to bila otvaranje javne rasprave, kaže Zrilić koji je donedavno bio Komadinin bliski suradnik.


Dosadašnji Župan Zlatko Komadina

S druge strane, SDP okuplja do sada najbrojniju koaliciju ikad. Uz Komadinu i SDP bi trebali biti PGS, HSLS, SDA, ARS, IDS, Hrvatska ljevica i HSU. Očekuju pobjedu Komadine u prvom krugu što je i logično budući da u situaciji sa samo dva kandidata, pobjednik automatski dobija apsolutnu većinu glasova.

Planove bi im mogle poremetiti najave stvaranje trećeg regionalističkog bloka koji bi kandidirao i trećeg kandidata za primorsko-goranskog župana. Kako saznajemo, radi se o osobi mlađoj i od vrlo mladog HDZ-ovog kandidata, a koja bi javnosti trebala biti predstavljena kroz nekoliko dana. Treći bi kandidat svojim programom pokušao pridobiti biračko tijelo koje nije zadovoljno dosadašnjim učinkom SDP-a i HDZ-a. (sp)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here