Home Vijesti Dvije smrtno stradale osobe, 32 prometne nesreće i 335 prekršaja ovog vikenda

Dvije smrtno stradale osobe, 32 prometne nesreće i 335 prekršaja ovog vikenda

163
0
lisi

Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila sveukupno 335 prometnih prekršaja.

Najviše je prekršaja prekoračenja brzine – 64, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa – 43, vožnje pod utjecajem alkohola – 13 te pet prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Zabilježena su i četiri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod zabranom te još 225 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 179 km/h zabilježena je 19. kolovoza oko 10.50 sati na području Vrbovskog, kod vijadukta Osojnik, gdje se vozač osobnog vozila krapinskih registracijskih oznaka, kretao u smjeru Zagreba navedenom brzinom unatoč ograničenju od 110 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 2,08 g/kg izmjerena 40-godišnjem državljaninu Njemačke, vozaču osobnog vozila, njemačkih registracijskih oznaka. Spomenutog vozača policija je zaustavila 20. kolovoza poslije ponoći na području Baške na otoku Krku.

Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama priveden je u službene prostorije policije te mu je po završetku postupanja policije izrečena novčana kazna u iznosu od 1280,18 eura, od kojeg iznos je platio dvije trećine, odnosno 853,45 eura.

Također izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

Osim navedenih vozača, i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodile su se 32 prometne nesreće, u kojima su dvije osobe smrtno stradale, pet ih je teško, a sedam lakše ozlijeđeno.

Previous articleMiškoviću za Ivanovića i Jankovića već nude 12 milijuna eura?!
Next articleVIDEO: Pogledajte fantastičan udarac Marca Pašalića kojim je Rijeka izjednačila protiv Lokomotive

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here