Home Tehnologija Ebloo će osigurati da ne ostanete bez napajanja mobitela!

Ebloo će osigurati da ne ostanete bez napajanja mobitela!

3308
0

Zaboravili ste punjač, a baterija na vašem mobilnom ljubimcu je na izdisaju? Zar ne bi bilo sjajno kad bi mogli naći nekog u blizini s punjačem? Evo kakvo rješenje predlaže riječki startup.

Ebloo je mobilna aplikacija namijenjena svim korisnicima pametnih telefona koji su bar jednom osjetili fustraciju kad ih je baterija iznevjerila u kritičnom trenutku (recimo, kada su trebali obaviti poziv ili poslati poruku) ili kad ih je mobitel upozorio da mu preostaje onih kratkih 20 posto, a još je dug dan pred njima.

Oslanja se na zajednicu ljudi voljnih pomoći si međusobno u nadopunjavanju uređaja dok su u pokretu. Oni koji imaju punjač i oni koji ga trebaju bi se pronalazili pomoću GPS-a. Osim dobre volje i upoznavanja novih ljudi, poticaj bi bio i skupljanje bodova za pomaganje drugima.

Na razvoju radi tročlani tim, trenutno na relaciji Rijeka – Dusseldorf. Nina Jurčić je osnivačica, direktorica i dizajnerica korisničkog iskustva, Borna Beaković zadužen je za tehnički dio, a Goran Čandrlić savjetnik za poslovnu strategiju i marketing.

‘Ideja je nastala prije dvije godine, no u realizaciju sam krenula prije godinu dana, kada smo svo troje ušli u program za startupove Founder Institutea’, priča nam Nina Jurčić. Čandrlića poznaje već skoro deset godina, dok su Beakovića oboje upoznali u Founderu.

‘Akcelerator je dobra klima za pokretanje projekta, od mentoriranja i znanja do povezivanja s drugim ljudima i upoznavanja potencijalnih suradnika’, dodaje Nina.

Dosad su projekt financirali iz vlastitog džepa. Najviše vremena odnijelo im je dizajniranje korisničkog iskustva.

Beta verzija je u fazi razvoja. Trebala je biti lansirana prošle zime, no izmjenili su koncept nakon prvih testiranja. Prvo ju razvijaju za iOS. Nakon što ju testiraju, bacit će se na izdanje za Android.

‘Aplikacija će biti besplatna testnom razdoblju, a potom ćemo ju naplaćivati na godišnjoj razini, u obliku pretplate. U praksi, to će funkcionirati na ovako. Korisnik kojemu treba pomoć šalje upit ostalima. Prvih nekoliko upita za pomoć su besplatni. Tko smatra aplikaciju korisnom, moći će nadoplatiti 2,99 dolara (oko 16,5 kuna), za neograničen broj upita’, objašnjava Nina.(tportal)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here