Home Vijesti Edi Rama o odnosima zemalja Zapadnog Balkana: Hrvatska bi lako mogla napasti...

Edi Rama o odnosima zemalja Zapadnog Balkana: Hrvatska bi lako mogla napasti Srbiju, Srbija Kosovo, a Crna Gora bi se mogla praviti mrtva.

167
0

Premijer Albanije Edi Rama bio je sudionik jednog od panela na Bledskom forumu, na kojem su osim njega bili i predstavnici zemalja Zapadnog Balkana, Srbije, Kosova, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije. , kao i Hrvatska i Bugarska.

Slogan ovogodišnjeg foruma je “Solidarnost za globalnu sigurnost”, a na jučerašnjem panelu bilo je riječi i o europskoj perspektivi zemalja Balkana i njihovoj “utrci” s Ukrajinom za brže napredovanje prema Uniji.

Rama je tu “utrku” iskoristio kao šalu, no čini se da je njegova šala otkrila odnose u regiji, barem kako ih on vidi.

“Tko koga treba napasti na ovoj ploči da bi brže dobio članstvo od Ukrajine.” Bez sumnje, Bugarska bi lako mogla napasti Sjevernu Makedoniju. “Hrvatska bi lako mogla napasti Srbiju, Srbija bi lako mogla napasti Kosovo, a BiH bi lako mogla napasti samu sebe”, rekao je Rama što je izazvalo smijeh u publici.

Rama je nastavio i rekao da bi Grčka sigurno rado učinila Albaniji uslugu i napala je, ako bi Albanija to od nje zatražila.

“Crna Gora bi se mogla igrati mrtva na plaži. I tako bismo svi bili spremni ući u vlak s Ukrajinom”, rekao je Rama uz pljesak.

Kako je dodao, zna da ovo zvuči malo mračno, ali, prema njegovim riječima, nakon ove ruske priče s avionom svi su pomalo zbunjeni.(Danas.rs)

Previous articleVedrana Rudan o izjavi Slavice Stojan da Srbe treba istrijebiti kao bube: Gospođa ima pravo biti teško bolesna, a na zdravim medijima je da ne citiraju bolesne ljude
Next articleMarko Pjaca pred dolaskom u Rijeku!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here