Home Mozaik Eksplozija slučajeva Covida na kruzeru, Grand Princess prisiljen pristati: noćna mora za...

Eksplozija slučajeva Covida na kruzeru, Grand Princess prisiljen pristati: noćna mora za putnike

145
0
Foto: Matthew Barra

Kruzera u Australiji snašle dvije epidemije, Covid-19 i gastroenteritis

Krstarenje iz noćne more. Epidemija Covid-19 i gastroenteritis izbili su na brodu “Grand Princess” dok je plovio između Queenslanda i grada Adelaidea u Australiji

Priča o Grand Princess

Tijekom prvih tjedana studenog brod za krstarenje “Grand Princess” putovao je oko istočne obale Australije, između regije Queensland na sjeveru i grada Adelaide na južnoj obali.

Od prvih dana, međutim, na brodu su otkriveni neki slučajevi Covid-19, koji su ubrzo prerasli u malu epidemiju. Slijedio je poveliki broj slučajeva gastroenteritisa.

Prisilno pristajanje

Prošlog ponedjeljka brod je stoga bio prisiljen pristati kako bi se putnici koji su još bili bolesni mogli iskrcati i liječiti na kopnu, kao i kako bi se zaustavile dvije epidemije koje su izbile na brodu.

Putnici su se žalili, osim na neugodnosti zbog dviju bolesti koje su se raširile na brodu, na nedostatak komunikacije i kaos s kojim se posada navodno nije znala nositi.

Stanje putnika

Premijer Južne Australije Peter Malinauskas rekao je da su svi ljudi kojima je bila potrebna hitna medicinska pomoć iskrcani i da se sada nalaze u bolničkim ustanovama u Adelaideu.

Marguerite Fitzgerald, predsjednica matične tvrtke Majestic Princess Carnival Australi također je dodala da su otkriveni slučajevi Covid-19 bili nisko virusni i minimalno simptomatični. Međutim, zaraženim pacijentima savjetovano je da se klone javnih mjesta u skladu s već uobičajenom praksom.

Nije prvi put da se kruzer našao u središtu epidemije u Australiji. Godine 2020., Ruby Princess se usidrila u Sydneyu zbog bolesnih putnika na brodu: bilo je više od 600 infekcija i 28 smrtnih slučajeva.

Previous articlePred nama su dva neradna dana, evo gdje se možete opskrbiti!
Next articleDalić: Imali smo plan tko će zamijeniti Kovačića, sad nam je i to propalo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here