Home Mozaik Ekstravagantna glazbeno-scenska umjetnost riječkog gradskog vijećnika: Zvonimir Peranić režirao spot ‘baal’

Ekstravagantna glazbeno-scenska umjetnost riječkog gradskog vijećnika: Zvonimir Peranić režirao spot ‘baal’

592
0
Zvonimir Peranić

Gradski vijećnik i predsjednik Odbora za kulturu Zvonimir Peranić, koji je u posljednje vrijeme uzburkao kulturne duhove grada na Rječini, aktivan je i između sjednica Gradskog vijeća. Upravo je režirao spot za singl Nataše Petrić Tashe, prenosi tabloid.hr.

Naziv prvog izlaznog singla je ‘baal’ za koji Tasha potpisuje glazbu i tekst, upotpunjen aranžmanom Filipa Franka (Quasarr), produkcijom Tončija Horvata Husa (Baltazar) te vizualnom produkcijom autora, dramaturga i redatelja Zvonimira Peranića.

Tasha na svom glazbenom putu bilježi dugogodišnje iskustvo u live nastupima te broji razne suradnje s autorima i producentima ovdašnje glazbene scene od kojih možemo naznačiti posljednju s priznatim funk bandom ‘The Bastardz’ gdje djeluje kao vokalna solistica od 2009. godine, iz čega proizlazi ‘The Bastardz 6’. Zanimljivost je i da je prije dvije godine sudjelovala u dva video spota 2Cellos-a pod nazivom ‘Hysteria’ i ‘Wake me up’ te je u oba nosila ulogu medicinske sestre, a novi projekt maat autorski isprepliće introvertnu ekstravaganciju kroz cijeli audio materijal te tako stvara tamniji zvuk ove glazbene priče kao spoj senzualnih vokalnih dionica, odmaknutih aranžmana moderne produkcije s odjekom intuitivne ambijentalne prisnosti.

Visoko estetizirani vizualni identitet cijelog koncepta maat te tako i samog izlaznog singla provlači dramaturgiju koja karakterizira sofisticiranu profinjenost naizgled jednostavnih linija slojevite sadržajne forme odmaknute, ali vrlo prisutne režije Zvonimira Peranića. Takvim je pristupom svaki novi singl kako u audio, tako i u video produkciji u tragovima povezan s prethodnim te je u suptilnim razmacima spojen kroz razdvojene dijelove u jednu te istu cjelinu.

‘U stvaranju novoga umjetničkog djela uvijek mi je zanimljivo koja će riječ, rečenica, zvuk, postati klicom od koje ću krenuti, koja će nizati asocijacije i vezivati ih u strukturu koja nužno ne ovisi o racionalnom. U primjeru ‘baala’ to je bio stih ‘Ti i ja bez maske’. Poznavajući Tashu, njen rad, ali i zahvaljujući njenom potpunom povjerenju mogao sam dopustiti “posjetu” neopterećenih slika vizualizaciji ove neuobičajene glazbe. Maske su nešto okorjelo što se skrutnjava na mnogim licima, tijelima, osobnostima. Brzo. Nešto što se neprimjetno stopi, prekrije original, čak postane neistinita osobnost. U koju nosilac čak i povjeruje. Svijet bez maske postane dalek, stran, bajkovita istina’, rekao je Zvonimir Peranić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here