Home Najnovije Elektronika će se moći koristiti u avionu

Elektronika će se moći koristiti u avionu

841
0
gty_airplane_sign_please_turn_off_electrical_devices-thg_130621_wg
FAA je procijenila kako većina komercijalnih zrakoplova može tolerirati elektroničku interferenciju prijenosnih uređaja

Američka Savezna uprava za zrakoplovstvo dozvolit će korištenje elektroničkih uređaja u kabinama aviona tijekom svih faza leta, uključujući polijetanje i slijetanje

Bit će moguće čitati e-knjige, igrati igre i gledati video bilo kad, uz vrlo ograničene iznimke, priopćili su iz agencije Federal Aviation Administration (FAA).

E-knjige i časopise tijekom polijetanja i slijetanja trebat će držati ili staviti u džep na sjedalu. Trenutačno većina zrakoplovnih tvrtaka zabranjuje korištenje tih uređaja tijekom polijetanja i slijetanja.

Novu politiku, koja će dozvoliti i korištenje tih uređaja većina zrakoplovnih tvrtki trebala implementirati do kraja godine. No preporučuju da uređaji tijekom leta ostanu u modusu namijenjenom radu u zrakoplovu.

Sve skupa se ne odnosi na korištenje mobitela za razgovor tijekom leta, što je još uvijek zabranjeno (i pod jurisdikcijom drugog regulatornog tijela). No moći će se povezivati na internet putem wi-fija, ako prijevoznik tu uslugu nudi, kao i kratkodometne uređaje koji koriste Bluetooth, poput bežičnih tipkovnica.

FAA je procijenila kako većina komercijalnih zrakoplova može tolerirati elektroničku interferenciju prijenosnih uređaja. Veći uređaji, poput laptopa, trebali bi biti pohranjeni ispod sjedala ili u prostor za prtljagu tijekom polijetanja i slijetanja.(tportal)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here