Home Sport Erste Plava liga: Na Kantridu po startne brojeve za finale u Zagrebu

Erste Plava liga: Na Kantridu po startne brojeve za finale u Zagrebu

1085
0

kantridaersteU utorak, 12. svibnja, Rijeka će po treći put ugostiti Erste Plavu ligu. Na Kantridi će se učenici 3., 4., 5. i 6. razreda osnovnih škola iz regije opet natjecati za plasman u finale, koje će se ove godine održati 8. rujna u Zagrebu, u sklopu Hanžekovićevog memorijala.

Upravo mogućnost nastupa u uvertiri najstarijeg i najznačajnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj i ove je godine glavni motiv svim malim atletičarima koji će nastupiti utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u vis, skoku u dalj, bacanju kugle i vortexa.

„Želim otići u finale u Zagreb i upoznati Blanku Vlašić, Sandru Perković i Anu Šimić!“ najčešća je želja koja se može čuti među kvarnerskim osmoškolcima koji se prijavljuju za nastup u Erste Plavoj ligi. Prošle godine ih je nastupilo čak 561 i ostvarili su 778 startova, budući da je na ovom natjecanju moguće nastupiti u dvije discipline po izboru.

Natjecanje na Kantridi u utorak počinje u 13 sati, a svi oni koji se prethodno nisu prijavili putem službene stranice Lige www.ersteplavaliga.com ili u svojoj školi, mogu to napraviti na stadionu, sat vremena prije starta.

Erste Plavu ligu, jedinstveno atletsko natjecanje osmoškolaca, organiziraju Atletski klub Pro Sport i partneri – Erste&Steiermärkische banka i Erste Plavi mirovinski fondovi – pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatskog atletskog saveza te uz podršku Zagrebačkog savjetovališta protiv nasilja djece i mladih “Luka Ritz”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here