Home Biznis Erste povećava kamate

Erste povećava kamate

1129
0

Erste & Steiermärkische Bank će od početka travnja ove godine uskladiti kamatne stope na postojeće i nove kredite.

Za postojeće kredite kamatne stope povećat će se za 0,35 postotna boda za stambene kredite i adaptacijske kredite uz valutnu klauzulu u CHF i USD, za 0,5 postotnih bodova za stambene kredite i adaptacijske kredite uz valutnu klauzulu u EUR i za 0,7 postotnih bodova za stambene kredite i adaptacijske kredite u HRK. Postojeći gotovinski krediti, hipotekarni krediti, krediti iz minusa u plus te krediti za kupnju vozila povećat će se do najviše 0,95 postotnih bodova, navodi se u priopćenju banke.

Novi krediti za koje se primjenjuje povećanje kamatnih stopa odobravat će se, ovisno o vrsti proizvoda i ocjeni kreditne sposobnosti klijenta, uz kamatne stope uvećane u rasponu od 0,2 do 1,35 postotnih bodova u odnosu na dosadašnje.

Kako navode iz banke, potreba usklađivanja kamatnih stopa na postojeće i nove kredite proizlazi iz trenutačne situacije na tržištu koju karakterizira kontinuirani rastući pritisak na cijenu domaćih depozita, odnosno povećanje kamatnih stopa na štednju. Erste banka je donijela i odluku o ukidanju bonusa za upravu banke za 2009. te smanjenju stimulativnog dijela za druge upravljačke linije i zaposlenike banke u 2009. godini.

(poslovni dnevnik)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here