Home Mozaik Estetski kirurg je operirao suprugu, ali operacija je loše završila: ona je...

Estetski kirurg je operirao suprugu, ali operacija je loše završila: ona je umrla u 33. godini

280
0
pexels vidalbalielojrfotografia 1250655

Liposukcija na ruci, prekrivanje nekih ožiljaka, nekoliko uboda na usnama i licu. Male estetske korekcije za koje se 33-godišnjakinja s punim povjerenjem prepustila svom suprugu, estetskom kirurgu. No tijekom zahvata nešto je pošlo po zlu. Majka troje djece doživjela je srčani zastoj dok je bila u operacijskoj sali. Nakon tjedan dana agonije, žena je umrla, a njezin suprug optužen je za ubojstvo iz nehata. Estetski kirurg je navodno  20 minuta odbijao pozvati pomoć, vrijeme koje se prema istražiteljima pokazalo kobnim.

Suprug estetski kirurg

Dr. Benjamin Brown, plastični kirurg iz Gulf Breeza na Floridi, uhićen je 17. lipnja u vezi sa smrću svoje supruge Hilary Ellington Brown, nakon istrage koju je proveo ured šerifa okruga Santa Rosa. Događaji su se zbili u studenom 2023. Dana 21. je žena  bila podvrgnuta operaciji u Restore Plastic Surgery u gradu u kojem je živjela sa svojom obitelji. A zatim je ostala na aparatima do 28., datuma njezine smrti.

Fatalni zahvat

Prema hitnoj zabrani prilaska koju je podnijelo Ministarstvo zdravstva Floride, Hilary je popila “pregršt” tableta, uključujući Valium. Osobno je pripremila vlastite vrećice za anesteziju IV prije operacije, unatoč tome što nije imala nikakvu medicinsku pripremu.
Tijekom operacije žena je pokazivala znakove nelagode i grčeve, no suprug joj je nastavio ubrizgavati injekciju u lice.

Estetski kirurg nije bilježio anestetike

Doktor Brown nije bilježio primijenjene anestetike, a je samo 10 do 20 minuta nakon epileptičnog napada svoje supruge pozvao u pomoć. U tim je minutama spriječio i svoju mladu asistenticu da intervenira, sve dok, nakon što je upitao kakvu je anesteziju njegova žena uzela, konačno nije zatražio pomoć. Tek tada je Hilary odvedena na hitnu u bolnicu Ascension of the Sacred Heart u Pensacoli, gdje je umrla zbog komplikacija izazvanih otrovanjem ubrizganog lidokaina. Dr. Benjaminu Brownu prijeti doživotna robija ako bude osuđen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here