Biznis

Europska investicijska banka želi kreditirati hrvatsku brodogradnju!

Europska investicijska banka želi kreditirati hrvatsku brodogradnju!

Europska investicijska banka spremna je kreditirati hrvatska brodogradilišta, potvrdio je za današnji Jutarnji list Anton Kovačev, šef Ureda te banke u Zagrebu.
– EIB je investicijska banka i mi ne možemo sudejlovati u restruktuiranju bilo kojeg poduzeća ili odpobrenju kredita za obrtna sredstva. No, u segmetnu kredita možemo financirati gradnju broda, bilo odobrenjem kredita brodogradilištu, bilo brodovlasniku, odnosno naručitelju broda.

Naravno, ni ebventualna kreditna infuzija brodogradilištima nije bezuvjetna. Visina kredita, pa i sama mogućnost kreditiranja ovisi o kreditnoj sposobnosti samog brodogradilišta. Tu je i pitanje jamstava za kredit.

Krediti EIB-a slamka spasa za hrvatska brodogradilišta

Krediti EIB-a mogli bi se pokazati kao slamka spasa za hrvatska brodogradilišta. Naime, banke su u posljednje vrijeme zavrnule pipu brodogradilištima. Razlog za to je kriza u Agrokoru ali i kriza koju prolazi pulsko brodogradilište Uljanik. Sve to za banke predstavlja veliki rizik i zato oklijevaju s financiranjem.

Bankarsko praćenje škverova nužno je za njihovo poslovanje. Ako primjerice, naručitelj naruči gradnju broda vrijednog 100 milijuna eura, on obično daje avans, no dani predujam se najčešće kreće oko udjela 20 posto ili manje. Ostatak naručitelji plaćaju tek nakon primopredaje broda koja može biti za nekoliko mjeseci ili godina. To znači da je na samom brodogradilištu da se snađe za preostalih 80 milijuna eura i tu im je pomoć banaka nužna.

Osim banaka i EIB-a, brodogradilišta mogu koristiti sredstva europskih fondova. No ta su sredstva namijenjena prvenstveno istraživanju i razvoju.

Financiranje brodogradilišta nije jednostavno. Ipak, brodogradilišta s jasnim procesima, proračunom i mjerilima za nadzor lakše će zatvoriti financijsku konstrukciju.

Hrvatska pitanje jamstava nije riješila na primjeru članica s jakom brodogradnjom

Politika jamstava je ona od koje brodograditelji imaju najveća očekivanja od države. Brojne članice EU s jakom brodogradnjom su pitanje jamstava uredile posebnim propisima za koje su dobile zeleno svijetlo Bruxellesa. S druge strane, Hrvatska to nije učinila pa svaki put kad brodogradilište treba jamstvo za kredit mora čekati političku odluku Vlade, koju se obično čeka mjesecima.

Bilo bi dobro da i Hrvatska pitanje tog jamstvenog programa uredi na način kao druge članice i za njega dobije odobrenje Europske komisije, pa da brodogradilište koje ugovara brod zna da će dobiti jamstvo. Osim toga, za davanje jamstava ne mora biti nadležna Vlada nego to može biti banka poput našeg HBOR-a (Hrvatska banke za obnovu i razvitak).

Midas

View Comments (1)

1 Comment

  1. kad Hrvatska nema novca

    March 19, 2018 at 16:05

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biznis

More in Biznis

Za vođenje stečaja Brodomaterijala potrošeno 71 milijun kuna!

spDecember 6, 2018

Izgradnja moderne tvornice peleta u Delnicama u završnoj fazi

spDecember 4, 2018

Debeljaku zabranili dolazak u 3. maj!

spNovember 20, 2018

U riječkoj luci pad prometa, a Koper zapošljava 800 radnika!

spNovember 18, 2018

AKCIJA: Dopunsko zdravstveno uz 30% popusta do 18. studenog!

spNovember 16, 2018

Ovaj brod će postati plutajući terminal ispred Omišlja, LNG Hrvatska odustala od kloriranja

spNovember 9, 2018

Konferencija ‘Sell me this pen’ na Ekonomskom fakultetu

spNovember 3, 2018

U Lenac stigao USNS Yuma

spNovember 1, 2018

Fincantieri poslao pismo namjere za 3.maj

spOctober 26, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.