Home Vijesti Evakuirano sveučilište zbog dojave o bombi; kasnije shvatili da je dojava –...

Evakuirano sveučilište zbog dojave o bombi; kasnije shvatili da je dojava – poslana prije tjedan dana

193
0

Mislili ste da je birokracija u Hrvatskoj spora?

Vremena birokracije u mnogim europskim zemljama (*Hrvatska*) – kao što znamo – mogu biti jako duga. Bilo da se radi o ispitu ili jednostavnom zahtjevu u tajništvu, oni koji su pohađali javna sveučilišta navikli su na redove i duga čekanja. Ali ono što se dogodilo u ponedjeljak na Sveučilištu u Bariju (Jug Italije) u najmanju je ruku groteskno.

Zgrada je, naime, poslijepodne evakuirana zbog dojave o bombi, koja se kasnije pokazala neutemeljenom. Zasad ništa čudno, osim što je lažna prijetnja došla e-mailom prošlog tjedna, u subotu, i pročitanog tek kad je tajništvo nakon vikenda ponovno proradilo.

Alarm se ipak oglasio, unatoč činjenici da su prošli dani. Na licu mjesta intervenirali su karabinjeri pokrajinskog zapovjedništva Barija, sa svojim psima i pirotehničarima, uz pomoć osoblja iz Policijske uprave Bari, kako bi utvrdili da je uzbuna neutemeljena.

U međuvremenu, Multifunkcionalni studentski centar Uniba, u bivšoj zgradi Palazzo delle Poste na Piazzi Cesare Battisti, je evakuiran, a ispiti su premješteni na drugu lokaciju u sklopu sveučilišta. Iskoristivši manju nazočnost nastavnog osoblja i studenata, karabinjeri i policijski službenici pregledali su sve prostorije i umanjili neugodnosti za one koji rade na fakultetu. (Il mattino)

Previous articleMilanović: Rusija mora dobiti rat!
Next articlePoznati svi parovi osmine finala Kupa!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here