Home Vijesti Milanović: Rusija mora dobiti rat!

Milanović: Rusija mora dobiti rat!

288
0

Predsjednik Zoran Milanović danas je održao predavanje studentima Ekonomskog fakulteta u Splitu.

Dotaknuo se tema ekonomije, ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj te završetka rata u Ukrajini. Jedan od studenata pitao je Milanovića kako će prema njegovom mišljenju završiti rat u Ukrajini. Naveo je da do prestanka agresije može dovesti promjena vlasti u Moskvi.

“Vama je jasno da se o tome govori puno, i da i ljudi koji rade posao kao što radim ja, drugi predsjednici i premijeri govore o tome. U nastupima nekih da se naslutiti što misle, a u nastupima nekih bogami i ne. Ono što govore nažalost neće pomoći Ukrajini”, kazao je Milanović na početku odgovora studentu.

“Jedini način za prestanak agresije je promjena vlasti u Rusiji”
“Rusija rat ne smije izgubiti, ona si to ne smije priuštiti, ima ogromnu energiju i resurse da dobije rat protiv skoro svakoga i tu su kao nuklearna sila. Jedini način koji ja vidim da bi mogao dovesti do prestanka ove agresije na Ukrajinu je da se promijeni vlast u Rusiji.

A kroz povijest imamo neko iskustvo kako to izgleda kad se u Moskvi promijeni vlast, sve od uvjeta globalne krize do toga da se pola svijeta oporavlja od toga sljedećih 50 godina. To vjerojatno ne bi bili nekakvi razdragani momci i djevojke na šarenim biciklima s košaricama naprijed koji su za bratstvo i jednakost”, rekao je Milanović

Previous articleMarija A.Štrajh: Rijeka je zagrebački kvart
Next articleEvakuirano sveučilište zbog dojave o bombi; kasnije shvatili da je dojava – poslana prije tjedan dana

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here