Home Mozaik Evo kada nam se vraćaju vrućine!

Evo kada nam se vraćaju vrućine!

1053
0

U novome tjednu bit će sunčanije i toplije vrijeme, ali u unutrašnjosti ipak ne posve stabilno. U prvoj polovini tjedna kratkotrajna kiša ili pljuskovi najizgledniji su danas, a onda se vraćaju vrućine, javlja HRT.

Danas će na istoku zemlje biti djelomice sunčano. Od sredine dana uz promjenjivu naoblaku mjestimice može biti kratkotrajne kiše ili pokojeg pljuska. Poslijepodnevna temperatura između 24 i 26 °C.

Djelomice sunčano i uglavnom suho uz slab sjeveroistočni vjetar bit će u središnjoj Hrvatskoj. Jutarnja temperatura od 13 do 16 °C, a najviša dnevna između 25 i 27 °C.

Nakon svježeg jutra u gorju i unutrašnjosti Istre, danju će posvuda biti djelomice sunčano. Uz više oblaka sredinom dana i poslijepodne postoji mogućnost kratkotrajne kiše ili ponekog pljuska. Na sjevernom Jadranu puhat će umjerena, podno Velebita jaka, na udare i olujna bura koja će poslijepodne oslabjeti. More umjereno valovito, prema otvorenom moguće i valovito. Poslijepodnevna temperatura u gorju od 21 do 23 °C, na Jadranu od 26 do 28 °C.

Na srednjem Jadranu u početku pretežno, zatim djelomice sunčano. Mala vjerojatnost za malo kiše postoji u unutrašnjosti Dalmacije. Uz obalu će ujutro puhati umjerena do jaka bura, koja će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni i zapadni vjetar. Bit će vrlo toplo.

Podjednako toplo bit će i na jugu Hrvatske uz pretežno ili djelomice sunčano vrijeme. Nakon bure koja će puhati u noći i ujutro zapuhat će umjeren sjeverozapadnjak. More malo do umjereno valovito temperature između 23 i 25 °C.

Sljedećih dana na kopnu barem djelomice sunčano. U četvrtak raste vjerojatnost za kratkotrajnu kišu ili poneki pljusak, ponajprije u gorskim krajevima. Bit će postupno toplije, u četvrtak ponegdje i vruće.

Na Jadranu pretežno sunčano, uz više oblaka na sjevernom dijelu te također postupno toplije. U utorak će još puhati umjerena i jaka, podno Velebita i vrlo jaka bura, koja će do kraja dana oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, u četvrtak i jugozapadnjak.

Dakle, nakon razdoblja ispodprosječne temperature zraka, prema sredini tjedna postupno će biti sve toplije pa će u drugoj polovini tjedna ponovno biti vrućih dana, kako i dolikuje sredini ljeta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here