Home Sport Evo zašto Hrvatskoj više odgovara da završi druga nego prva u skupini!

Evo zašto Hrvatskoj više odgovara da završi druga nego prva u skupini!

161
0

Hrvatska reprezentacija u utorak u 20:45 protiv Armenije na Maksimiru igra utakmicu odluke u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Momčad Zlatka Dalića sigurno će se plasirati pobjedom protiv Armenije, a možda i nekim drugim ishodom, pod uvjetom da Wales ne pobijedi Tursku, kojoj utakmica više ništa ne znači.

Hrvatska može biti i prva u skupini, a to će se dogoditi ako pobijedi Armeniju, a Turska izgubi od Walesa. U tom bi slučaju Turska i Hrvatska imale po 16 bodova, ali bi Hrvatska izbila na prvo mjesto zbog boljeg međusobnog omjera. Hrvatska je u Turskoj slavila 2:0, a kod kuće je izgubila 1:0.

Ipak, Dalićevoj momčadi bi u kalkulacijama bilo bolje da završi druga nego prva jer bi tako u ždrijebu izbjegla neke vrlo jake reprezentacije. Jakosne skupine ždrijeba Eura slažu se prema rezultatima u kvalifikacijama.

Ako osvoji prvo mjesto, Hrvatska bi bila u drugoj jakosnoj skupini u kojoj su, prema aktualnim rezultatima, Turska, Danska, Mađarska, Albanija, Rumunjska i Austrija. Drugo mjesto svrstalo bi je u treću jakosnu skupinu, u kojoj su trenutačno Škotska, Nizozemska, Italija, Srbija i Slovenija.

Previous articleNogometaš na seoskoj tekmi ozlijedio nogu, morate vidjeti kakva prva pomoć mu je pružena!
Next articleVIDEO: Pogledajte golčinu Ante Rebića za Bešiktaš!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here