Home Mozaik Festival brazilske kutlure u klubu Tenk

Festival brazilske kutlure u klubu Tenk

1275
0

New ImageAcademia de Capoeira Rijeka – međunarodna grupa „Jacobina Arte“ organizira „CapoeiraFest – Festival brazilske kulture“ .To je prvi festival brazilske kulture na području Primorsko-goranske županije, koji će se održati u Rijeci, od 12. do 14. Travnja 2013. godine.

Capoeira je afro-brazilska umjetnička forma koja uključuje elemente borilačkih vještina, igre, glazbe, akrobatike i plesa. Nastala je u Brazilu, a razvili su je robovi iz Afrike (posebno s područja današnje Angole) u 16. stoljedu kao izraz težnje za slobodom. Njeni afrički korijeni i danas se manifestiraju kroz muziku, pokrete i simboliku u samoj igri.

Capoeira se izvodi u krugu (port. roda) koji čine capoeiristi. Oni pjevaju, plješću i sviraju instrumente, te stvaraju energiju (port. axe) koju dvoje capoeirista pretvaraju u atraktivne pokrete.

U sklopu festivala u subotu 13.04. u Klubu Tenk održati će se capoeira zabava pod nazivom „CAPOEIRA FEST PARTY“, koji će obuhvaćati prezentaciju capoeire, sambe, salse, maculele plesa sa štapovima, te ostalih plesova poteklih iz afroameričke kulture. Priključiti će nam se samba bateria „Samba ispod volte“ iz Senja, koja će uz udaračke instrumente u ritmu sambe stvoriti pravi brazilski ugođaj. Također će nam se pridružiti i ostale grupe koje su povezane sa brazilskom kulturom i kulturom Južne Amerike.

Capoeira Fest FB event (https://www.facebook.com/events/236938063119367/)

Na partiju očekujte:

Samba ispod volte – http://www.youtube.com/watch?v=aqxXeFpkT2E
Capoeira – roda
Capoeira – maculele
Samba
+ DJ latino glazbe

Ulaznice na ulazu u Tenk: 40kn
ili u pretprodaji u Klubu Mladih (Erazma Barčića 9A – http://www.facebook.com/klubmladihrijeka)

Medijski pokrovitelji:
Festival.hr, RI-TV, NoviList, RijekaKlik, RijekaDanas, RadioRijeka, Radio Korzo, RadioTrsat

Previous articleRijeka – europska prijestolnica kulture 2020.?
Next articleVIDEO: Predizborno sučeljavanje Švorinić vs. Obersnel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here