Home Sport FIFA popustila organizatorima: Ništa od pive na utakmica Svjetskog prvenstva!

FIFA popustila organizatorima: Ništa od pive na utakmica Svjetskog prvenstva!

397
0
Photo by Engin Akyurt: https://www.pexels.com/photo/beer-filled-mug-on-table-1552630/

Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru još nije ni počelo, a već je izazvalo podosta kontroverzi, prije svega zbog strogih pravila koja vladaju u toj zemlji. Čelnici FIFA-e popustili su i na kraju sklopili dogovor s muslimanskim organizatorima da se za vrijeme utakmica Mundijala neće moći konzumirati alkohol. Svi šankovi bit će zatvoreni u periodu od početnog i završnog sučevog zvižduka, prenosi britanski tabloid The Sun. No, nije sve tako sivo…

Naime, navijači će moći kupiti pivo, vino i žestoka pića prije i poslije utakmica u zonu stadiona, odnosno na za to posebno predviđenim mjestima.

Izvor sa Svjetskog prvenstva rekao je:

“Na stadionima se planovi još finaliziraju, ali trenutačno se raspravlja o tome da se navijačima omogući da piju pivo po dolasku i napuštanju stadiona, ali pivo se neće posluživati ​​tijekom utakmice ili unutar stadiona.”

Službena potvrda pravila o konzumaciji pića doći će prije turnira koji počinje u Dohi 21. studenog. Međunarodni hoteli služit će alkohol kao i službena Fifina navijačka zona u parku Al Bidda u središtu glavnog grada, iako će barovi imati ograničeno radno vrijeme.

Očekuje se da će katarska policija suzbiti javno pijanstvo čak i u zonama za navijače, dok piće neće biti dopušteno izvan strogo zabranjenih područja.

Ali, osim zone za navijače, postojat će i prostor za piće u Doha Golf Clubu, koji može primiti do 20.000 navijača, dok će u gradu biti još jedno mjesto za ples i piće. Ograničenja neće previše šokirati britanske navijače, jer je pijenje alkohola u blizini terena i dalje zabranjeno, iako su barovi otvoreni na poluvremenu.

Na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2018. u Rusiji jedino je pivo dostupno na stadionima.

Previous articleVIDEO: Upucan bivši japanski premijer!
Next articleOlujni vjetar stvara probleme u prometu ali već se zna i kada stižu nove vrućine!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here