Home Sport FIFA: Veliki skok Hrvatske na zadnjoj tablici prije SP-a

FIFA: Veliki skok Hrvatske na zadnjoj tablici prije SP-a

341
0

FIFA je objavila posljednju ljestvicu reprezentacija svijeta prije SP-a. Iduća izlazi tek malo prije Božića, nakon završetka prvenstva u Kataru. Na ranking na ovoj utjecao je učinak koji su reprezentacije ostvarile na 53 utakmice Lige nacija i 119 prijateljskih utakmica tijekom zadnje pauze za susrete nacionalnih momčadi prije SP-a, koji počinje 20. studenoga. 

Poslije generalki za SP na tablici reprezentacija svijeta i dalje je vodeći Brazil, koji je pobjedama u prijateljskim utakmicama nad Ganom i Tunisom prošlog tjedna povećao prednost u odnosu na drugoplasiranu Belgiju jer je ona izgubila od Nizozemske u Ligi nacija. Treća je i dalje Argentina. Aktualni prvaci svijeta Francuzi u obranu naslova kreću kao četvrti na svijetu, dok je Engleska peta. Jedina promjena u top 10 je skok Italije za jedno mjesto, na šesto, čime je preskočila Španjolsku. 

FIFA ipak ističe one koji su najviše napredovali blizu topa 10: “Hrvatska je skočila za tri mjesta, do 12, a Srbija je najviše napredovala od onih koji gotovo da se mogu smatrati elitom, četiri mjesta, te je sada 21.”

Hrvatskoj su se tako isplatile nedavne pobjede nad Danskom i Austrijom jer osim što je njima prvi put izborila prvo mjesto skupine Lige nacija i Final Four, na FIFA-inoj ljestvici preskočila je Meksiko, Urugvaj i SAD. Kompletan poredak pogledajte ovdje

Previous articleTimothy Snyder (Sveučilište Yale): Kako će završiti rat u Ukrajini
Next article​Troje pješaka teško ozlijeđeno u prometnim nesrećama!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here