Home Vijesti Florijana na Kontu

Florijana na Kontu

2205
0

Na pješačkom mostu kod Conta jučer je, uz pjesmu i ples Malih Riječana i »Latice poezije« riječke pjesnikinje Ljubice Kolarić Dumić otvoren jesenski sajam cvijeća i slastica Florijana, što ga organizira tvrtka Adria Expo, u suradnji s Gradom Rijeka i Turističkom zajednicom grada Rijeke te pod pokroviteljstvom Udruženja obrtnika Rijeka. Sajam je otvorio pročelnik riječkog Odjela gradske uprave za poduzetništvo Andrija Vitezić, koji je tom prigodom kazao kako se ova manifestacija održava treću godinu za redom, na mostu susreta prošlosti i sadašnjosti, ali i budućnosti.
    – Tijekom sljedećih nekoliko dana naši sugrađani imat će prilike upoznati se ili nešto više doznati o sadnji i njezi cvijeća, njegovom održavanju, ali i uljepšavanju balkona, vrtova i okućnica, čime svi zajedno naš grad i okruženje u kojem živimo čine ljepšim i ugodnijim oku, kazao je Vitezić, dodajući kako je Florijana cvjetna gradska manifestacija izložbenog, edukativnog i prodajnog karaktera s raznolikom ponudom cvijeća po povoljnim cijenama.
    Mirjana Brickweg iz Adria Expoa kazala je kako Florijana ostaje otvorena do nedjelje, 28. rujna, i u tom će razdoblju tridesetak izlagača posjetiteljima ponuditi proizvode svoga rada, točnije, raznoliku ponudu cvijeća i sadnica te drugog bilja i ostalih sličnih proizvoda, kao i proizvoda od lavande, meda i voća, unikatnih dekorativnih i uporabnih predmeta te stručne literature. Također, u sklopu Florijane bit će organizirana i stručna predavanja i radionice o bilju, posebice kalemljenju kaktusa, kao i podizanju nasada lavande, a najavljen je i glazbeni program te eko-etno modna revija Vunarica Gorskog kotara i Trgovačke i tekstilne škole iz Rijeke. U znaku Florijane je i izlog zgrade Gradskog poglavarstva na riječkom Korzu, koji je ukrašen vegetativnom kreacijom na temu plodova jeseni. U ponedjeljak u 11 sati u hotelu Continental bit će održana svečanost dodjele nagrada Grada Rijeke i Turističke zajednice za najuređenije vrtove, balkone, okućnice pod nazivom »Volim Hrvatsku, volim Rijeku«, u sklopu koje će biti podijeljeno čak 150 zahvalnica i priznanja. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here