Home Najnovije FLUMINENSIA: Ljetni tečajevi talijanskog jezika za 1200 kuna

FLUMINENSIA: Ljetni tečajevi talijanskog jezika za 1200 kuna

1383
0

Jeste li znali da se, prema podacima UNESCO-a, 60% svjetskog umjetničkog blaga nalazi na području Italije? Neki od naslavnijih umjetnika, od Giotta do Michelangela, bili su Talijani. Još od rimskoga doba Italija izvozi svoju kulturu u ostale dijelove Europe i šire. Talijanska književnost, glazba, opera, film, likovna umjetnost, moda, dizajn i gastronomija poznati su širom svijeta. Upravo poznavanje talijanskog jezika omogućuje bolje razumijevanje bogate talijanske kulture. Talijanski je jedan od najromantičnijih jezika na svijetu te je jedan od jezika koje je najlakše naučiti čitati, pisati i izgovarati.

Talijanski je romanski jezik s oko 62 milijuna govornika, od kojih većina živi u Italiji. Službeni je jezik u Italiji i San Marinu, te u švicarskim kantonima Ticino i Grigioni. Uz latinski je drugi službeni jezik u Vatikanu, uz slovenski je službeni u slovenskim primorskim općinama Koper, Izola i Piran, te se uz hrvatski koristi i u Istri i u Rijeci. Dosta je raširen i među potomcima iseljenika u Luksemburgu, SAD-u, Kanadi, Argentini, Brazilu i Australiji. Dobro ga poznaju žitelji Malte, gdje je bio jedan od službenih jezika do 1934., a u manjem opsegu govori se i u bivšim afričkim kolonijama Italije, kao što su Somalija, Libija i Eritreja. Talijanski je peti po redu jezik na svijetu koji se uči u školama (poslije engleskog, francuskog, španjolskog i njemačkog) te 19 jezik na svijetu po broju govornika.

Učenje jezika u školama stranih jezika obično se odvija za vrijeme trajanja školske godine i u dva semestra najčešće se savlada jedan stupanj. No mnogi ljudi tijekom godine zauzeti su poslovnim i drugim obavezama i nemaju dovoljno vremena za učenje jezika. Stoga smo pripremili intenzivne ljetne tečajeve talijanskog jezika na kojima ćete savladati jedan cijeli stupanj u mjesec dana te ćete na zasluženi godišnji odmor otići s novostečenim znanjem. Nastava će se održavati u centru grada u večernjim satima. Radit ćete u malim grupama po udžbenicima renomiranih inozemnih izdavača, a tečajeve će voditi profesorica talijanskog jezika s diplomom tršćanskog sveučilišta koja je ujedno i izvorni govornik. (promotivni članak)

Upisi od 12.6.2012.

Cijena: 30 školskih sati 1200kn (2 x 600 kn)

E-mail: fluminensia@rijekadanas.com
Telefon: 091/501 82 59

facebook.com/fluminensiastranijezici

https://www.rijekadanas.com/fluminensia/

Previous articleNestali ronioc pronađen na Krku
Next articleMedvjed izazvao nesreću na cesti iznad Bakra

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here