Home Mozaik FOTO: Adventski retro vikend uz Djeda Božićnjaka ispunio Opatiju glazbom i dječjim...

FOTO: Adventski retro vikend uz Djeda Božićnjaka ispunio Opatiju glazbom i dječjim veseljem

1359
0

Veseli djedica koji je boravio u svojoj „zimskoj rezidenciji“ na Učki i pojavio se na brojnim drugim lokacijama u gradu bio je glavna zvijezda trećeg vikenda Adventa u Opatiji, no zvjezdane čarolije dodali su i nastupi Marka Tolje, Matije Dedića i Merime Ključo, Antonija Krištfića i Matee Dujmović te Zorice Kondže i gostiju. Druženje na „glavnoj pozornici“ ovogodišnjeg Adventa, pred Šporerom, obilježio je „retro štih“ uz najveće hitove proteklih dekada.
Opatija – Djed Božićnjak ovog je vikenda bio glavna zvijezda Adventa u Opatiji, a popularni djedica obišao je brojne punktove u gradu kako bi se približio svakom mališanu koji je s njime htio provesti malo vremena. Glavna „baza“ Djeda Mraza bila je njegova tradicionalna „zimska rezidencija“ na Poklonu, gdje je od petka pa do nedjelje u sklopu „Božićne bajke u Parku prirode Učka“ okružen vilenjacima primio brojnu djecu koja su mu povjerila svoje božićne želje i zauzvrat dobile pokoji slatkiš.
No, nije se Djed zadržao samo na Učki, već je znatiželjnim mališanima na predstavi „Dan u laboratoriju Djeda Božićnjaka“ u vološćanskom Domu Liburnija uz pomoć znanosti ispunio sve želje i podučio ih pravim vrijednostima. Nedjeljno jutro proveo je u restoranu Veranda darujući dobru djecu, a večernje im je sate uljepšala Baka Mraz čitajući priče na kupalištu Angiolina. Obitelj Mraz bila je tek dio doživljaja koje je opatijski Advent proteklog vikenda pružio djeci – u Kućici orašara i vilenjaka smještenoj u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer dočekale su ih radionice i animacijski program koji se održavaju svakodnevno i tijekom tjedna, ali i predstava „Božićna bajka“, a na „Ledenoj čaroliji“ na Ljetnoj pozornici zabavili su se na velikom klizalištu.
Dok su se najmlađi posjetitelji Naljepšeg Adventa uz more oduševili druženjem s bradatim djedicom u crvenom kaputu, oni nešto stariji uživali su u „retro-vikendu“ koji je hitovima prošlih dekada podsjetio na jednu od najuspješnijih opatijskih manifestacija, ljetnu RetrOpatiju. U taj „retro-štih“ stvoren nastupima grupa „The Janitors“ i „Take it Dee Dee“ te izvedbama DJ-eva Mire Paušića i Super Sayana odlično se uklopio Marko Tolja koji je zapjevao evergreene na kupalištu Angiolina.

Božićni duh u Opatiji, uz romantično uređenje grada i prigodnu gastronomsku ponudu u kućicama na mrkatu, Ljetnoj pozornici i pred Šporerom, ovog su vikenda rasplamsali zanimljivi koncerti – Antonio Krištofić i Matea Dujmović nastupom u Gervaisu poručili su „Božić je ljubav“, Matija Dedić i Merima Ključo blagdane su ukrasili fantastičnim spojem jazz glazbe i sevdalinki na božićnom koncertu u Royal Hallu, a uzvišenost gospel glazbe donijeli su zbor „Sunce“ iz Zagreba koji je nastupio na tržnici te „The Southland & Choir“ nastupom na terasi hotela Milenij. Koncertni program vikenda, koji je uključio i niz nastupa zanimljivih izvođača u hotelskim i ugostiteljskim prostorima, zaključio je humanitarni koncert „More svima“ u Gervaisu, uz gostovanje Zorice Kondže, klape Vinčace, Jose Butorca i Nine Fakin.
Zanimljiv program Advent u Opatiji donosi i tijekom tjedna – u ponedjeljak od 19 do 22 sata ispred Šporera nastupa Jabe Acoustic, a u utorak od 11 sati otvara se na mrkatu izložba Poznati i manje poznati Opatijci, dok će večer proći u znaku glazbe uz nastupe Dua Portić pred Šporerom i Bojana Brnčića u hotelu Ambasador. Srijeda donosi pravi, veliki svečani Novogodišnji koncert HNK Ivana pl. Zajca u centru Gervais od 20 sati, uz nastup Orkestra Opere riječkog kazališta pod ravnanjem dirigenta Mirana Vaupotića, dok će posjetitelje pred Šporerom iste večeri zabavljati DJ Da Mir To. U četvrtak će se održati čak dvije radionice božićnih ukrasa – prva u 11 sati na tržnici, a druga od 17 sati u Caffe baru Eugenian. Večer će glazbom ispuniti Barcode koji nastupa u restoranu Antica Osteria da Ugo od 18 sati te Vedran Ružić Jazz Trio koji će zasvirati pred Šporerom od 19 sati.
Svakog dana otvoren je i Božićni sajam pred Šporerom od 12 do 22 sata, uz Kućicu orašara i vilenjaka koja će djecu zabavljati od 16 do 19 sati, dok se pred opatijskom tržnicom odvija Blagdanski mrkat od 10 do 18 sati. Na Ljetnoj pozornici vlada „Ledena čarolija“ uz klizalište koje je otvoreno od 13 do 21 sat te prigodne adventske kućice koje u istom vremenu nude zimske slatke i slane specijalitete.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here