Mozaik

FOTO: Božo Vrećo razgalio mnogobrojnu publiku na Trsatskoj gradini!

FOTO: Božo Vrećo razgalio mnogobrojnu publiku na Trsatskoj gradini!

Sinoć je u sklopu Ljeta na Gradini održana večer sevdaha, prepuna emocija i obojena notama koje je Božo Vrećo otpjevao gotovo nestvarnim glasom. Ovaj svestrani i samouki interpretator brojnim zaljubljenicima u sevdah poklonio je koncert za pamćenje, koji je po mnogočemu bio jedinstven i neponovljiv. Svojim osebujnim scenskim nastupom, ali prvenstveno očaravajućim glasom, Božo Vrećo je publiku osvojio na prvu i zadržao magičnu atmosferu do posljednje minute koncerta.
Prekrasan ambijent kaštela upotpunio je doživljaj sevdalinke koja je odzvanjala među zidinama u interpretaciji jednog od najboljih vokala na Balkanu, a na pozornici su mu se pridružili i etablirani glazbenici – Marko Louis i Hrvoje Rupčić. Ispreplitala se na pozornici dualnost izvođača, koju i sam voli naglašavati putem odjeće, pokreta, ali i boje glasa – čas tenor, čas sopran, na trenutke se čini kako iz njega progovara žena, u trenucima je muškarac. U svojim sevdalinkama vješto se poigrava s bluesom, jazzom i soulom, ipak imperativ stavljajući na izvornosti sevdaha i dosezanjem za iskonskim prapočecima ovog glazbenog žanra.
Božo Vrećo svojim nastupom nikoga nije ostavio ravnodušnim, što se dalo iščitati na izrazima lica posjetitelja koji su njegove emotivne izvedbeispratili dugotrajnim pljeskom, a Božo je svojim fanovima zahvalio druženjem i fotografiranjem nakon koncerta.
Ljeto na Gradini nastavlja se u umjetničkom tonu i to manifestacijom Gradina no limit koja će i ove godine od 9. do 12. kolovoza ugostiti umjetnike.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Let 3 i Vuco snimili novu pjesmu, ‘Golub Dinko’ postao je ‘Golub Vaso’

spJanuary 17, 2019

Imaš jaknu viška? Ostavi ju u subotu ispred Zajca!

spJanuary 16, 2019

Vanzemaljci na Kvarneru?

spJanuary 15, 2019

Urban&4 ovog petka u riječkom Pogonu kulture!

spJanuary 14, 2019

Stiže najveselije doba godine – Karneval u Opatiji donosi sedam tjedana vladavine maškara

spJanuary 14, 2019

Najslavniji ljubavni par po prvi put u povijesti na riječkoj opernoj sceni!

spJanuary 11, 2019

Riječki Erazmus traži nove članove!

spJanuary 11, 2019

Stiže nam peto godišnje doba – Riječki karneval

spJanuary 9, 2019

Rodila Ana Jelušić Black!

spJanuary 8, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.