Home Sport FOTO: Hrvatice prvi puta odnijele zlato u Ičićima!

FOTO: Hrvatice prvi puta odnijele zlato u Ičićima!

1007
1

Klub odbojke na pijesku Opatija u suorganizaciji s Hrvatskim odbojkaškim savezom ove su godine igračima osigurali, dosad najveći, nagradni fond u iznosu od 50.000 kuna što je privuklo rekordan broj prijavljenih igrača i igračica. Šesnaest muških i šesnaest ženskih parova koji su prošli u glavni dio turnira, od prijavljenih sveukupno 40 ekipa, kroz četiri je dana dokazalo da je odbojka na pijesku sport koji definitivno puni tribine na ičićanskim terenima.
Prva tri dana turnira obilježili su atraktivni mečevi, no posljednjeg dana svjedočili smo kako izgleda kad se u terenu susretnu najbolji igrači odbojke na pijesku iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.
U ženskoj konkurenciji nepobjedive su bile naše djevojke Sara Radanović i Valentina Vrbanc te su u uzbudljivoj borbi s 2:1 protiv prvakinja Srbije, Nataše Savović i Katarine Raičević, dokazale kako zavrijeđuju biti zlatne. Ovo je ujedno i prvi put u pet godina da su Hrvatice u Ičićima osvojile turnir!
„Bio je izniman gušt igrati u finalu, no nije bilo nimalo lagano. Protivnice su iskoristile sve naše slabosti, no to ovog puta nije bilo dovoljno. Napokon smo pobijedile na najdražem nam turniru i osjećaj je zaista prekrasan!, izjavila je zlatna Sara Radanović. Broncu su izborile Kaja Kersnik i Tjaša Jančar, slovenski par koji je rezultatom od 2:0 porazio sunarodnjakinje Ninu Kontrec i Tajdu Lovšin.
Za fantastično finale u muškoj konkurenciji zaslužni su Jan Pokeršnik i Nejc Zemljak, po drugi put zlatni u Ičićima, koji su s 2:0 pobijedili domaću ekipu Filipa Silića i Josipa Pribanića. Borba za treće mjesto u muškoj konkurenciji nažalost se nije održala, već su Slovenci Danijel Pokeršnik i Tadej Boženk zbog ozljede predali utakmicu najmlađoj ekipi na turniru, sunarodnjacima Žigi Kumeru i Roku Možiču čija je igra tijekom cijelog turnira bila pravo osvježenje.
Za neponovljivu atmosferu zaslužni su i gledatelji koji su ispunili tribine i vatreno navijali tijekom utakmica te su također imali prilike osvojiti i brojne nagrade zahaljujući sponzorima koji su i ove godine podržali jedini MASTERS turnir Otvorenog prvenstva Hrvatske. Snimke finala te utakmica za bronce u ponedjeljak i utorak moći će se pogledati na kanalu Arena Sporta i Sportskoj televiziji.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here