Home Mozaik FOTO: ‘I zvijezde štucaju’ – predstava o gradu koji je oduvijek...

FOTO: ‘I zvijezde štucaju’ – predstava o gradu koji je oduvijek prihvaćao razlike

958
0
Kolači s Orijenta – S lijeva: Martin Grđan, Enea Dessardo,Anja Sabol, Noemi Dessardo.

Višejezična predstava za djecu, ali, ako baš inzistiraju, i za odrasle ‘I zvijezde štucaju / I zvezde štucaju / Anche le stelle hanno il singhiozzo’, u produkciji Udruge Slobodna država Rijeka, bit će praizvedena u četvrtak, 21. ožujka, u Svečanoj dvorani Zajednice Talijana Rijeka u 19.30 sati. Reprize su na rasporedu u petak 22.ožujka i ponedjeljak 25. ožujka u 19 sati.

Predstava je to, istaknula je uoči premijere autorica Laura Marchig, o Rijeci kao gradu koji je oduvijek prihvaćao razlike.

Udruga Slobodna država Rijeka predstavu izvodi u suradnji sa Zajednicom Srba Rijeka, Zajednicom Talijana Rijeka te HNK-om Ivana pl. Zajca i Gradskim kazalištem lutaka Rijeka u namjeri da ispriča povijesnu priču o Rijeci, koja se može povezati i s današnjim vremenom. Radnja je smještena na početku 20. stoljeća, kad je Rijeka ekonomski rasla,  brodovi dolazili odasvud i odlazili svukuda, kada su u gradu radile tvornice duhana i čokolade. No Rijeka je oduvijek prihvaćala i u gradski milje uklapala različite ljude, kao što su naše dvije glavne junakinje emigrantice, majka i njena kći. Redateljica predstave je Denis Kirinčić. autorsku glazbu pripremio je Darko Jurković Čarli. Osim profesionalaca, u predstavi igraju i djeca iz OŠ/SE San Nicolo i OŠ Viškovo.

Prvi donosimo fotografije s generalne probe uoči sutrašnje praizvedbe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here