Sport

FOTO: Ivan GOBIN i Maja BONAČIĆ apsolutni pobjednici 7. Rapskog triatlona

FOTO: Ivan GOBIN i Maja BONAČIĆ apsolutni pobjednici 7. Rapskog triatlona

U subotu, 6.lipnja 2015. održan je u Suhoj Punti u Rabu 7.Rapski triatlon. Ovogodišnja utrka nakon šest godina održavanja u uvali Padova 1 premještena je u turističko naselje Suha Punta. Promjena staze bila je pravi izazov za sve triatlonce. Utrka je prošla u odličnom ozračju sa obilje sporta i zabave, a Suha Punta se pokazala kao odlična destinacija za triatlon. Utrku je obilježila posebno atraktivna priroda turističkog naselja Suha Punta, gdje se bez obzira na izuzetno topao i sunčan dan, cijela utrka odvijala u hladu. Posebno je bila izazovna staza u biciklističkom segment sa zavojima, uzbrdicama i nizbrdicama.
U svim utrkama sudjelovalo je ukupno 161 natjecatelja, od kojih je bilo natjecatelja i iz Njemačke, Poljske i Češke, a prvi puta na Rapskom triatlonu u glavnoj utrci sprint triatlona, nastupale su osobe s invaliditetom: Antonio Franko, koji je imao odličan nastup i u kategoriji muškarci 20 godina plasirao se na odlično treće mjesto i Roland Bugner iz Hrvatske sa kojim su plivali Benjamino Zica iz Italije, Chiara Corno, također iz Italije i Nagy Pal iz Mađarske, svi iz udruge Za bolji svijet – Un mondo migliore.

7. Rapski triatlon činilo je pet utrka; utrke mini aquatlon za djecu u kojima su djeca plivala 50 m i trčala 400 m, a utrka je podjeljena u tri djela; za djecu starosne dobi 2008.god.i mlađi, starosne dobi 2006. i 2007. i djecu 2004. i 2005. godište, zatim utrka mini triatlon za djecu u dvije kategorije; djecu rođenu 2004. i 2005. i 2002.i 2003., gdje se plivalo 50 m, vozilo biciklu 2000 m i trčalo 500 m, utrka supersprint triatlona gdje se plivalo 375 m, vozilo biciklu 12 000 m i trčalo 2500m, glavna utrka u sprint triatlonu, koja se boduje za Kup Hrvatske, sa 750 m plivnja, 20 000 m vožnje bicikle i 5000 m trčanja, te štafete u sprint triatlonu sa tri člana, od kojih jedan pliva, jedan vozi biciklu, jedan trči.
U aquatlonu za djecu rođenu 2008. i mlađi prvi je Nikola KOS iz TK Maksimir, drugi Enio BREZAC iz TK Matulji i treći Ante VUJASIN. Od djevojčica prva je Elena BAN, druga Bruna NESTOROVSKI i treća Zala PUŽ iz TK Matulji.
U aquatlonu za djecu rođenu 2005. i 2006. prvi je Leon LUKIĆ iz TK Matulji, drugi Lovro PANDŽA iz TK Rival i treći Loren PICHLER iz TK Rival. Od djevojčica prva je Nicole FORNAŽAR iz TK Pula, druga Lana VALE iz TK Rival i treća Mia STANOJEVIĆ iz TK Rival.
U aquatlonu za djecu rođenu 2004. i 2005. od dječaka prvi je Duje ŠTOIĆ iz TK Rab, drugi Viktor VERŠIĆ iz TK Rival i treći Ivano FLEGAR iz TK Pula, a od djevojčica prva je Aurora VALINČIĆ iz TK Rival i druga Angelina Mia PERAN iz TK Rab.
U triatlonu za djecu rođenu 2004. I 2005. od dječaka prvi je Gabriel BARAC iz TK Rival, drugi Daniel LUNKO iz TK Pula i treći Antonio BAN, a od djevojčica prva je Karla BURBURAN, druga Nera ŠTOKIĆ iz TK Rab i treća Nina RANDELJ iz TK Rival.
U triatlonu za djecu rođenu 2002. I 2003. od dječaka prvi je Mihael ŽELEZNIK iz TK Matulji i drugi Domagoj LUIĆ iz TK Matulji, a od djevojčica prva je Ema JUREŠA iz TK Rab, druga Ema STUPAC iz TK Matulji i treća Renee TKALEC iz TK Rab.
U supesprint triatlonu u kategoriji mlađih kadeta prvi je Ivan VULETIĆ iz TK Rival, drugi Rene ZBAŠNIK iz TK Rival i treći Stefan KRENNMAYR, a od mlađih kadetkinja prva je Josipa VULETIĆ iz TK Rival, druga Emma FORNAŽAR iz TK Pula i treća Gioia GRUBER iz TK Rival.
U supesprint triatlonu u kategoriji kadeta prvi je Marin JOTANOVIĆ iz TK Rival, drugi Filip Cvijetić i treći Jakov RADIĆ iz TK Rival, od kadetkinja prva je Dorotea ČARGONJA iz TK Rival, druga Lea Šešelja iz TK Rival i treća Irina PUVAČA iz TK Rival.
U glavnoj utrci, u sprint triatlonu, u apsolutnom poretku od muškaraca prvi je Ivan GOBIN iz TK Zadar, koji je utrku završio za 1:10:00.531, drugi je Leon PANDŽA iz TK Rival i treći Ivan TUTA iz TK Zadar. Od žena prva je Maja BONAČIĆ iz TK Swibir sa vremenom 1:19:58.150, druga je Iva TOMIĆ-SMOJVER iz TK Rival i treća Karla ŠEŠELJA iz TK Rival.
U sprint štafetama, kojih je ukupno nastupalo šest, prvo mjesto pripalo je štafeti SENJSKI FAKINI sa vremenom 1:16:27.636, drugo štafeti MALE SIRENE i treće štafeti TRAMONTANA.
Organizator 7. Rapskog triatlona je TK Rab, suorganizator TK Rival, a urtka je održana pod pokroviteljstvom Grada Raba, TZ Grada Raba i Zajednice športova PGŽ. Uz bogat sportaski i zabavni program utrke je pratilo i obilje zdrave hrane i pića, sa mnogo voća, vode, plave ribe i poznate rapske maneštre „Rapsko sočivo“, a vrlo dobroj organizaciji utrke dala je doprinosi i ove godine udruga za mlade Kocka iz Raba, čiji volonteri su bili raspoređeni po stazama i zoni izmjene.
Svi rezultati 7.Rapskog triatlona mogu se pratiti na http://grabarsport.hr/triatlon-sezona/7-rapski-triatlon-2/

Midas

View Comments (1)

1 Comment

  1. unblock website proxy

    June 18, 2018 at 03:08

    What’s up,I read your new stuff named “FOTO: Ivan GOBIN i Maja BONAČIĆ apsolutni pobjednici 7. Rapskog triatlona – Rijeka Danas – riječki internetski dnevnik” daily.Your story-telling style is witty, keep it up! And you can look our website about unblock website proxy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sport

More in Sport

152. Jadranski derbi

spFebruary 16, 2019

Igor Bišćan uoči Hajduka: Posebna utakmica za nas i naše navijače

spFebruary 15, 2019

Bolnica na Rujevici: Tomečak ozlijedio koljeno, Čolak van stroja mjesec dana!

spFebruary 13, 2019

Uprava NK Rijeke odgovorila Armadi: Ulaznice pojeftinile zbog karnevala

spFebruary 12, 2019

Armada opet udarila na Miškovića, tvrde da ih želi maknuti sa stadiona

spFebruary 11, 2019

Stjepan Lončar: Predivan je osjećaj dati prvi gol za Rijeku

spFebruary 11, 2019

Bišćan: Vidjelo se da smo bolja momčad

spFebruary 10, 2019

Pola sata Gorgona za povratak Rijeke pobjedama!

spFebruary 10, 2019

Hoće li Bišćan pobijediti probleme u svlačionici, a Rijeka slaviti u Zaprešiću?

spFebruary 9, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.