Home Mozaik FOTO: Iz vikendice im izvukli 4 opaka poskoka!

FOTO: Iz vikendice im izvukli 4 opaka poskoka!

185
0
923661eb 5501 45cc 9090 294e31e5038d
Foto: Udruga Zmijolovac

Zmijolovci Vlado Lađarević i Darko Karamazan nedavno su imali neuobičajenu intervenciju u malom mjestu pored Ozlja, gdje su iz vikendice izvukli četiri poskoka. Na intervenciju su došli nakon što ih je kontaktirao prestrašeni vlasnik vikendice, čije su riječi i dalje odjekivale: “Ovdje su poskoci, pomozite!”

Prizor Koji Se Ne Viđa Često

Lađarević je za portal Index ispričao kako su on i kolega Karamazan ostali iznenađeni brojem poskoka koje su pronašli. “Obično pronađemo jednog ili dva poskoka, ali ovaj put smo zatekli čak četiri,” kazao je Lađarević.

Vlasnik vikendice bio je vidno uznemiren zbog situacije, a zmijolovci su brzo krenuli u akciju. Poskoci su se skrivali na različitim mjestima, uključujući ispod stupova kuće, što je dodatno otežalo intervenciju.

Dugotrajna i Opsežna Intervencija

Intervencija je trajala cijeli dan, od ranog jutra do kasnog popodneva. Lađarević je objasnio da su poskoci, iako kraći od neotrovnih zmija, znatno deblji i jači. Prosječna duljina poskoka je oko 70-90 centimetara, dok neotrovne zmije, poput bjelica, mogu doseći i do 170 centimetara.

Poskoci su kraći, ali mišićaviji i opasniji zbog otrova koji nose u vrećicama,” objasnio je Lađarević. “Njihovi očnjaci su smrtonosni, za razliku od neotrovnica koje ih nemaju.”

Svijest o Važnosti Zmija

Unatoč strahu koji poskoci izazivaju, Lađarević je naglasio važnost očuvanja zmija u ekosustavu. Udruga Zmijolovac, kojoj pripadaju Lađarević i Karamazan, bavi se razmještanjem zmija, vraćajući ih u prirodu umjesto da ih se ubija.

“Ljudi sve više postaju svjesni važnosti zmija u našem biološkom lancu,” kazao je Lađarević. “Važno je da ih ne ubijamo, bez obzira na to radi li se o otrovnicama ili ne.”

Foto: Udruga Zmijolovac

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here