Home Mozaik FOTO: Područna škola na Praputnjaku oživjela školske uspomene

FOTO: Područna škola na Praputnjaku oživjela školske uspomene

1262
0

U subotu, 30. studenog 2019.g. u 18 sati u Domu kulture Praputnjak u organizaciji Etno udruge ” Težakinje i težaki z Praputnjaka” , Udruge “Praputnjak – kulturni krajolik” , mjesnog odbora Praputnjak i Osnovne škole Hreljin te uz financijsku potporu Grada Bakra i Primorsko-goranske županije održao se program proslave visoke 155. obljetnice Područne škole Praputnjak.
Dom kulture na Praputnjaku tako je postalo mjesto gdje se okupilo mnoštvo učenika i roditelja, učitelja i bivših polaznika ,mještana koji su se osjećali sjetno sa uspomenama na školske dane. Na mjesto koje je bilo drugi dom. U nadasve lijepom slavljeničkom ozračju koja je ispratila mnoge generacije na životni put, unijela toplinu, ljubav i zaštitu u učeničke klupe, a zauzvrat dobila sretna i nasmiješena lica svih nazočnih koji se uvijek rado sjećaju svojih učeničkih dana.

Došavši u školske klupe učenici su se prisjetili svih lijepih trenutaka koje su proživjeli zajedno u danima mladosti i bezbrižnosti, kada su, kako oni kažu, bili najsretniji. Tako su se okupili zajedno u prostorijama područne škole te probudili sve uspomene iz školskog doba. Mnogi od nekadašnjih učenika danas su oženjeni ili udani ljudi, s djecom, ali i karijerama koje su stvorili.
“Naša škola u Praputnjaku oduvijek je bila dio života našeg mjesta, ona je krv i meso Praputnjaka, ona je djecu našeg sela pripremala za život, davala im osnovna znanja i početnu životnu praksu na kojoj su se naši ljudi dalje razvijali i izgrađivali . Ona je naša miljenica, ona je živa i diše s namin i za nas. Ona nan je va dotu pustila ov nauk »Ako san danas čovik, ako san život živel, bogatsvo razmišljanja upoznal, za se to ovoj našoj škole fala ” kazala je Jadranka Ajvaz – iz Etno udruge .
Uz sam program proslave obljetnice škole, u Domu kulture Praputnjak otvorena ie i prigodna izložba dosad prikupljenih fotografija generacija polaznika P.Š. Praputnjak. Izloženi su materijali koje su školi dostavili sakupljači uspomena na djetinjstvo i školovanje u Praputnjaku, a svoje mjesto na izložbi našle su i pisane uspomene bivših učenika. Izložba se može pogledati svakodnevno od 1. do 4. prosinca 2019.g. između 17 i 19 sati.
(Milorad Sirotić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here