Home Vijesti FOTO/VIDEO: Hodao istok i zapad, a policija ‘riješila’ kontraprosvjed!

FOTO/VIDEO: Hodao istok i zapad, a policija ‘riješila’ kontraprosvjed!

1993
0

Danas su na Korzu u Rijeci dvije prosvjedne kolone izražavale svoje mišljenje. Atmosferu s punu ljubavi i veselja na obje strane, na tren je uzburkao mini kontraprosvjed koji, čini se, nije imao veze niti s jednom od povorki budući da je druga u tom trenu već krenula prema zapadu, a ova druga ka istoku, pa nisu dolazile u konfrontirajuću poziciju.

Ipak, desetak mladih ljudi odlučilo je stati na put “istočnoj povorci”. Nakon nekoliko desetaka minuta stajanja, policija je u prvi mah nešto žustrije, a potom svjesna budnih očiju stotinjak kamera i reportera (jer danas je svaki mobitel reporter), umjereno nježno odvukla prosvjednike u vozilo policije.

Zanimljiv je “soundtrack” glazbena podloga događaja. Staviti ruke na tvoja ramena (na kraju snimke)… druže plavi, ta pjesma nažalost nije puštena. Tko zna da li su prosvjednici i jedne i druge povorke platili Zampu i pitali glazbenike slažu li se da budu na ovom ili onom skupu. Jer bilo je pjesama koje su se sigurno pjevale s obje strane “barikade”. Nadamo se da su mladi (kontra)prosvjednici prošli bez modrica, jer se sve do tada odvijalo u miru i redu, na zadovoljstvo brojnih turista, koji su svjedočili začetku jednog novog oblika turizma – prosvjednog. Fešta se nastavlja… (den pille)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here