Home Vijesti Frančišković pod istragom Uskoka zbog kriminala u Croatia osiguranju

Frančišković pod istragom Uskoka zbog kriminala u Croatia osiguranju

2160
6

Zbog sumnji da je sudjelovao u izvlačenju novca iz državne tvrtke, pod istragom USKOK-a našao se Ivan Vanja Frančišković, dugogodišnji direktor poslovnice Croatia osiguranja u Rijeci koji je, kako doznaje Jutarnji list, postao predmet istrage zbog sumnje da se za njegova mandata u poslovnici CO-a u Rijeci odvijao kriminal neslućenih razmjera.

Navodno je na različite načine, a uglavnom krivotvorenjem dokumentacije, naknadnim sklapanjem polica osiguranja te napuhavanjem i duplim isplatama šteta, ta tvrtka oštećena za 100-tinjak milijuna kuna.

Službeno još nitko od zaposlenika nije uhićen ili priveden na krim istraživanje, no Frančišković je prvi na listi jer je navodno znao za sve te protuzakonite poslove, odnosno čak sudjelovao u njima, i to u segmentu pomorskog osiguranja za koje je bio stručnjak i držao ga praktički pod monopolom.

Čini se kako su malverzacije za koje se sumnjiči povezane s tvrtkama iz toga sektora, poput brodogradilišta Viktora Lenca i Jadranskog pomorskog servisa.

6 COMMENTS

  1. E moj Franciškoviću, a nacija je mislila da si pošteni HDZ-ovac.Izgleda da se u ovu stranku ukorijenilo zlo.

  2. Poznato je da je da su SDP I HDZ sklopili sporazum devedesetih vezano za vlast u Rijeci.SDP-u vlast a HDZ-u poslovi itd.Mislim da ovo neće stati samo na HDZ-u niti je on tu bitan.Puno njih je upetljano.I ovih i onih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here