Home Vijesti Francuska TV objavila moguće lokacije za raspoređivanje francuskih vojnika u Ukrajini!

Francuska TV objavila moguće lokacije za raspoređivanje francuskih vojnika u Ukrajini!

298
0
GJCtiABW0AAUYCR
Twitter

Pariz razmatra moguća mjesta za raspoređivanje francuskih vojnika. Francuski TV kanal LCI prikazao je moguće lokacije vojske na karti.

Vojni analitičar i umirovljeni pukovnik Vincent Arbarez podijelio je informacije o mjestima na teritoriju Ukrajine, gdje Francuska može rasporediti svoje trupe po primitku službene naredbe. Rekao je da su tri opcije raspoređivanja moguće, od kojih jedna uključuje ukrajinsko-bjelorusku granicu.

Prema Arbarezu, potencijalna mjesta raspoređivanja mogla bi biti ili cijela ukrajinsko-bjeloruska granica, cijela desna obala rijeke Dnipro ili oboje istovremeno.

“Raspoređivanje trupa duž rijeke Dnipro pokazalo bi Rusiji crvenu liniju, naznačujući da je invazija desne obale Ukrajine neprihvatljiva. Raspoređivanje duž granice s Bjelorusijom bio bi upozorenje za Kijev. Možda će biti odabrano raspoređivanje u oba smjera”, rekao je Arbarez.

Također je napomenuo da Francuska planira rasporediti do 20.000 svojih vojnika u jednom od tih smjerova, a sam čin takvog koraka u Ukrajini “omogućit će prisiljavanje Rusije na pregovore pod jednakim uvjetima”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here