Home Vijesti Furio Radin: Najveći protivnik bilingvizma u Rijeci je Vojko Obersnel!

Furio Radin: Najveći protivnik bilingvizma u Rijeci je Vojko Obersnel!

1360
3

Dvojezičnost u Rijeci, iako skučen samo u uskom dijelu Starog grada? – pita se Furio Radin nakon odjeka okruglog stola o vizualnoj dvojezičnosti, na svom facebook profilu.
– Teško će se to ostvariti, jer, bez obzira na sve formalnosti i na to što su tu angažirani autohtoni Talijani, najveći protivnik bilingvizma ostaje i dalje gradonačelnik Obersnel. Jučer je na okruglom stolu, u organizaciji Liste za Rijeku, Obersnel jasno rekao da iako ‘se ne protivi ostvarivanju nekih inicijativa’, za njega je prihvatljiv isključivo naziv Grad Rijeka, komentira zastupnik talijanske manjine u Saboru.
– Obraćajući se izravno Obersnelu, rekao sam da navijači Rijeke, kako bi označili svoju specifičnost, već dugo vrijeme skandiraju slogan „Forza Fiume“. U svakom slučaju, svaki pravi Riječanin, bio on Hrvat, Talijan ili pripadnik neke druge etničke skupine, shvaća da je talijanski jezik (također) sastavni dio riječke kulture koje je oduvijek multijezična. Rijeka, koja će u skoroj budućnosti postati glavni grad europske kulture, ne smije sakriti svoje korijene u ormaru zaborava, zaključio je.

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here