Home Vijesti General koji je kritizirao Putina i njegova supruga pronađeni mrtvi

General koji je kritizirao Putina i njegova supruga pronađeni mrtvi

124
0

Bivši zapovjednik ruske protuzračne obrane pronađen je mrtav zajedno sa svojom suprugom pod misterioznim okolnostima. Visoko odlikovani general potpukovnik Vladimir Sviridov i njegova supruga Tatjana bili su mrtvi otprilike sedam dana kada su njihova tijela pronađena, priopćeno je.

Umirovljeni pilot jednom je kritizirao Vladimira Putina zbog vođenja “trećerazrednog” zračnog zrakoplovstva, upozoravajući da visoki časnici napuštaju oružane snage zbog loših plaća i uvjeta. Ruske vlasti nisu uspjele utvrditi uzrok smrti, izvještavaju lokalni mediji. General i njegova supruga pronađeni su mrtvi u kući u selu Adžijevski u Stavropolskom kraju, piše Daily Mail.

“Radnici plinskog servisa već su obavili mjerenja i nisu otkrili prekoračenje dopuštene koncentracije štetnih tvari”, stoji u prvom izvješću o njihovoj smrti. “Što je uzrokovalo smrt Vladimira i Tatjane Sviridov još uvijek nije poznato”, dodano je.

Sviridov je zapovijedao 6. armijom ruskih zračnih snaga i protuzračne obrane od 2005. do 2009. godine, a imenovao ga je Vladimir Putin. Bio je počasni pilot Rusije i ranije je služio kao vojni snajperski pilot. Dobitnik je Reda Crvene zvijezde i niza medalja.

Sviridov je napustio zapovjedničku dužnost s 54 godine nakon što je javno iznio niz oštrih kritika na račun ruskih oružanih snaga.

“Pilot mora imati oko 100 sati letenja godišnje za potpunu borbenu spremnost. Međutim, to još uvijek nije slučaj. Prosječno vrijeme letenja u vojsci trenutno je 25-30 sati. Prisiljeni smo postavljati nepotpuno obučene oficire jer nema boljih. Iz istog razloga šaljemo u vojne akademije pilote trećeg ranga. To se nije događalo u prošlosti”, kritizirao je Sviridov. Poručio je Putinu da “stvori normalne životne uvjete za mlade oficire, kao i za sve vojnike, kako bi pravilno obavljali svoje vojne dužnosti”.

Previous articleDinamo dovodi Livakovićevog nasljednika za samo pola milijuna eura!
Next articleČlanovi Kbk Mega centar Rijeka otputovali Svjetsko seniorsko kickboxing prvenstvo u Portugalu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here