Home Mozaik Gerilsko okupljanje »Rockom protiv Šajete« – u potpunosti uspjelo

Gerilsko okupljanje »Rockom protiv Šajete« – u potpunosti uspjelo

5098
2

Preksinoćnji gerilski punk-rock događaj »Rockom protiv Šajete« u potpunosti je uspio – oštarija Pul teti Mariji cijele je večeri bila dupkom puna mladih uniformiranih alternativaca i »čudaka« iz Ike, Lovrana, Opatije i susjedstva koji su skakali, pogali i glasno odobravali te podržavali sve što je dolazilo sa stagea i izlazilo iz skromnog razglasa.

Kako to inače biva na ovakvim mitinzima, nije previše bilo važno tko svira, a kamoli kako tko zvuči. No, moglo se čuti svega. Od autorskih punk budnica, irskog melosa, prog rocka, obrada »Bonace«, »Atomskog skloništa«, »Metallice«, Billy Idola do Neil Youngove himne »Keep On Rockin’ In The Free World«. Dražena Turine se, naravno, nitko nije ni sjetio.
Jednu stvar valja posebno naglasiti. Preksinoćnje ikarsko okupljanje peto je događanje sličnoga tipa ovoga ljeta u riječkom prigradu organizirano od strane mladih grupa ili udruga. Naime, krajem svibnja mladi Opatijci organizirali su odlične Barufe. Lovranci su imali svoju punk paradu i prvi put ikad u grad maruna, trešanja i još nekih jestivih i nejestivih biljaka doveli rock događaj. Mladi Grobničani su odradili metal prvijenac za Dražice, Kastavci su, pak, imali besplatni Rock Fest.

Svi ti događaji bili su odlično posjećeni i popraćeni, a oduševljeni organizatori za sljedeću godinu najavljuju nastavke na višoj razini i s većim imenima.
Dakle, definitivno možemo razgovarati o trendu »rokeriziranja« riječkog prigrada. (novi list)

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here