Home Najnovije Globus: Komplikacije za Obersnela i SDP u ‘tamnocrvenoj Rijeci’

Globus: Komplikacije za Obersnela i SDP u ‘tamnocrvenoj Rijeci’

1455
0

Novi broj tjednika Globus analizira predizbornu situaciju u 7 hrvatskih gradova među kojima je i Rijeka: ‘U Rijeci je situacija donedavno izgledala mirno. SDP-ov gradonačelnik Vojko Obersnel s partnerima vodi grad, HDZ ondje 22 godine nije imao ozbiljan rezultat i sve je vodilo tome da će SDP ponovno trijumfirati. No, onda je došlo do sukoba u riječkom i primorsko-goranskom SDP-u pa se Obersnel posvađao s ministrom Željkom Jovanovićem i bivšim ministrom Zltakom Komadinom. Sukob je dobio na težini kada Obersnel zahvaljujući agilnom Komadini, na opće iznenađenje, nije na Konvenciji uspio ući u predsjedništvo te stranke.


Tri SDP-ova mušketira u lošim odnosima

Dodatnu komplikaciju riječkim SDP-ovcima stvorile su dvije mlade političke opcije Akcija mladih i Lista za Rijeku, koji bi se trebali udružiti s riječkim Laburistima. Taj blok nagovara i PGS da im se priključi, što bi trebalo stvoriti jakog suparnika Obersnelu, koji puca na isto biračko tijelo.

S druge strane HDZ ni ovdje ne zna tko će im biti kandidat. Ipak, SDP je nedavno proveo anketu u kojoj su kao HDZ-ova kandidata naveli člana Gradskog odbora Hrvoja Burića i on navodno, prema istoj anketi, ulazi u drugi krug s Obersnelom. U SDP-u kažu kako, prema toj anketi, Obersnel pobjeđuje u prvom krugu. No, ako je tako, nije jasno zašto je odbijaju pustiti u javnost.

Bilo kako bilo, razumno je očekivati da Karamarko tu neće puno dvojiti o kandidatu. Zanimljivo, ni ovdje vrh HDZ-a ne misli da bi kandidat za gradonačelnika mogao biti predsjednik tamošnje organizacije Mile Biondić. No, zato će se ići u stvaranje desne koalicije u koju će se uključiti HSP-ove i HSLS-ove gradske organizacije.

Iako se u Rijeci očekuje Obersnelova pobjeda, činjenica je da SDP-ova politička pozicija ondje više nije tako sigurna, pa su moguća i iznenađenja’, zaključuje tjednik Globus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here