Home Biznis Google potiho objavio email rat Yahoo i Microsoftu

Google potiho objavio email rat Yahoo i Microsoftu

1081
0

Google je u sklopu svoje Gmail usluge, kako prenosi Reuters, uveo mnoge opcije koje ga pokušavaju odvojiti od konkurencije Yahooa i Microsofta. Tako primjerice uvodi opciju da prije slanja poruke povremeno ponudi lagani matematički zadatak kako nebi poslali ishitrenu poruku, dajući tako vremena korisniku da razmisli o sadržaju poruke.

Budući da svakim klikom korisnika na bilo kakav oglas Google zarađuje, poboljšanjem email servisa nastoji se privući više korisnika i preoteti dio tržišta konkurenciji.Prema podacima comScorea, broj jedinstvenih posjetitelja Googla prošle godine porastao je 32 posto na  775 milijuna. U isto vrijeme Yahoo je zabolježio 16 posto rasta posjetitelja na 562 milijuna dok je Microsoft zabilježio povećanje od 20 posto na 647 mil. jedinstvenih posjetitelja. Analitičari kažu da je rast posjetitelja Googla od 20 posto upravo zbog Gmail usluge koju inžinjeri razvijaju u odjelu kompanije poznatom kao Gmail Lab. Između ostalog uvedena je usluga ofline automatskog skidanja pošte, koja se i najavljivala u medijma, dok su mnoge ostale novosti i opcije za korisnike uvedene potiho.

“Sposobni su da poboljšaju proizvod mnogo brže od konkurencije” izjavio je za Forrester Research analitičar Ted Schadler. Zapravo vrlo brza primjena datih rješenja iz Gmail Laba i brza povratna informacija samih korisnika prestavlja dodatni pritisak na Yahoo i Microsoft. Korisnicima je omogućeno da eksperimentalne usluge testiraju i daju svoje prijedloge i ocjene tako da su inžinjeri zapravo u stalnom razvoju proizvoda i usluge. 

“Nikad nismo imali tako direktnu komunikaciju između naših korisnika i inžinjera, sada imamo direktnu sirovu informaciju od naših korisnika” rekao je Keith Coleman projekt manager Googla. 

by rijekadanas

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here