Home Sport Gorica suspendirala Kalika. FIFA-i tuži Hajduk, kojem prijeti teška kazna!

Gorica suspendirala Kalika. FIFA-i tuži Hajduk, kojem prijeti teška kazna!

683
0

Anthony Kalik (24) najbolji igrač Gorice, iznenađujuće nije nastupio kod Slavena u šestom kolu SuperSport HNL-a. Trener Samir Toplak objasnio je to ovako: “Odluka kluba je da Kalik igra jer nije psihički spreman za utakmice.” To je službeno. Neslužbeno, Kalika je Gorica suspendirala jer je tijekom tjedna odbio trenirati ogorčen što klub nije prihvatio Hajdukovu ponudu za njega.

Kalik je deklarirani navijač Hajduka, s tetoviranim grbom tog kluba, čiji je član bio do početka 2020., kada je prešao u Goricu. Tamo igra sjajno, zbog čega mu se u dvije i pol godine na Transfermarktu vrijednost povećala za šest puta. Sada ga Hajduk želi vratiti, što je dakle i Kalikova želja, ali s Poljuda su za njega poslali ponudu koju Gorica smatra daleko ispod vrijednosti njenog veznjaka.

To je rezultiralo spomenutim Kalikovim ogorčenjem, ali i čini se daleko ozbiljnijom situacijom. Također neslužbeno, Gorica razmišlja o tome da Hajduk prijavi HNS-u zbog kršenja pravilnika FIFA-e. jer su Splićani navodno izravno prišli Kaliku i njegovom agentu, a interes za njega nisu prvo izrazili Gorici te onda, nakon njenog dopuštenja ili prihvaćanja ponude pregovarali s igračem.

To je strogo zabranjeno. Točnije, pravilnik FIFA-e dopušta to samo kada je igrač u zadnjih šest mjeseci ugovora sa svojim klubom. Ugovor između Gorice i Kalika vrijedi do ljeta 2023., dakle jasno je da Hajduk u tom slučaju ne može prići Kaliku bez blagoslova Gorice.

Ako Gorica doista bude tužila Hajduk onda mora i dokazati da je taj klub pokušao zaobići Kalikovog poslodavca. Ako ima dokaze za to, Hajduk bi mogao biti kažnjen zabranom transfera na najmanje godinu dana. Konkretno, Hajduk nikoga ne bi mogao prodati ni kupiti do kraja idućeg ljeta. Jasno je da bi takva kazna imala jako teške posljedice po Hajduk.

Previous articleNova TV prikazala nikad viđene snimke s terena i otkrila kakav je Bago bio iza kamera
Next articleUkrajina dronovima napala Krim. Onesposobila pola zračnih snaga Crnomorske flote?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here