Home Vijesti Ukrajina dronovima napala Krim. Onesposobila pola zračnih snaga Crnomorske flote?

Ukrajina dronovima napala Krim. Onesposobila pola zračnih snaga Crnomorske flote?

424
1

Rusija je jučer navečer izvijestila o novim napadima ukrajinskih bespilotnih letjelica, samo dan nakon što su izbile eksplozije u blizini vojnih baza na područjima pod kontrolom Rusije u Ukrajini i u samoj Rusiji.

Prema najnovijoj procjeni zapadnih obavještajaca, napadi su onesposobili čak polovinu zračnih snaga Crnomorske flote, piše Reuters.

Ruske novinske agencije RIA i Tass su priopćile, pozivajući se na lokalnog dužnosnika na Krimu, da su se jučer navečer aktivirale ruske protuzračne snage u blizini luke Jevpatorije na zapadu Krima. Na videosnimci koju je objavila ruska internetska stranica vidi se kako objekt koji nalikuje na projektil zemlja-zrak pogađa metu.

Tass je citirao lokalnog dužnosnika koji je rekao da su ruske protuzračne snage oborile šest ukrajinskih dronova koji su krenuli u napad na Novu Kahovku, istočno od grada Hersona. Ukrajina kaže da je ponovno zauzimanje Hersona jedan od njezinih glavnih prioriteta. Dužnosnik na Krimu je kazao da je tamošnja obrana oborila i neodređeni broj dronova iznad Sevastopolja.

“Ukrajinske oružane snage priuštile su Rusima nevjerojatnu večer”, rekao je Serhij Klan, član regionalnog vijeća Hersona, koje su raspustile ruske okupacijske snage.

Noć prije na Krimu je zabilježeno više eksplozija, uključujući one u blizini Sevastopolja, sjedišta ruske Crnomorske flote. Dva sela u Rusiji su evakuirana nakon eksplozija skladišta streljiva u pokrajini Belgorod, više od 100 km od teritorija pod kontrolom ukrajinskih snaga.

Previous articleGorica suspendirala Kalika. FIFA-i tuži Hajduk, kojem prijeti teška kazna!
Next articleInvazija na Jadranu: Upadaju u kuće i jedu sve živo, mještani očajni (VIDEO)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here