Home Biznis Grad Opatija tuži Autotrolej zbog smanjenja broja linija

Grad Opatija tuži Autotrolej zbog smanjenja broja linija

127
0

Grad Opatija podnio je na Trgovačkome sudu u Rijeci tužbu protiv Komunalnog društva Autotroleja kojom traži da Autotrolej vrati broj polazaka autobusa na stanje prije jednostrane odluke tog poduzeća o smanjenom broju autobusnih linija kojima je povezan i taj grad, priopćeno je u četvrtak iz ureda opatijskoga gradonačelnika Ive Dujmića.

U priopćenju se ističe se da grad Opatija ispunjava sve odredbe iz ugovora s Autotrolejem koji obvezuje i to poduzeće. Zato grad Opatija, osim tužbe, na Trgovačkome sudu zahtijeva i da se uvede privremena mjera kojom se od Autotroleja traži da odmah vrati vozni red koji je bio na snazi prije 13. svibnja, kada je to poduzeće, kako stoji u propćenju, smanjilo broj polazaka na županijskim linijama a da nije tražio suglasnost grada.

“Ocjenjujemo nedopustivim da Autotrolej svoje poslovanje rješava jednostranim činom, samoinicijativno ukida broj polazaka na linijama, dakle preko leđa putnika, što nas navodi na dojam da kroz pritisak javnosti nastoji ucijeniti grad Opatiju da postupa mimo ugovora”, stoji u priopćenju gradonačelnika Opatije Ive Dujmića.

Previous articleNova ravnateljica kazališta lutaka unatoč prosvjedima oporbe izglasana bez financijskog izvještaja
Next articlePRESSING: Kolinda na Bleiburgu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here