Home Mozaik Grad Rijeka će podržati inicijativu povodom 10-te godišnjice tragične smrti Simkea

Grad Rijeka će podržati inicijativu povodom 10-te godišnjice tragične smrti Simkea

993
0

This image has an empty alt attribute; its file name is simke.jpg

Član Gradskog vijeća Danko Švorinić je, temeljem Poslovnika Gradskog vijeća Grada Rijeke, dostavio pisanim putem sljedeće pitanje:

“Ove godine navršava se deseta godišnjica tragične smrti Simkea, dobrog duha našeg grada. Tim povodom je neformalna skupina građana i riječkih aktivista pokrenula inicijativu za postavljanje spomen ploče s imenom Vitomira Jovičića Simkea koja bi obilježila mjesto sramotnog događaja i sjećanja na ovaj čin bezumnog nasilja prema slabijem i drugačijem. Koji je vaš stav i hoće li im Grad Rijeka izaći u susret?”

Sudeći po gradonačelnikovom odgovoru, inicijativa će biti podržana od Grada Rijeke:
Grad Rijeka uvijek je podržavao aktivnosti kojima se potiču ili podržavaju nenasilje i tolerantnost prema drugima i različitima. U tom smislu, podsjetio bih da su upravo na našu inicijativu na Trgu sv. Barbare i na mostu kod Konta, lokacijama na kojima su u bezumnim činovima nasilja smrtno stradali Aleksandar Abramov i Vitomir Jovičić-Simke još 2010. godine postavljene ploče s natpisima “Hrabrost je odabrati nenasilje”. Natpis na pločama “Hrabrost je odabrati nenasilje” predstavlja poziv i poruku svakom pojedincu, a osobito mladima na izbor humanih vrijednosti, a protiv bilo kakve netrpeljivosti, konflikata i nasilja.

Vezano za postavljanje spomen-ploče kojim bi se dodatno obilježilo mjesto stradanja Vitomira Jovičića Simkea, napominjem da do danas nisam o tome primio nikakvu formalnu ili neformalnu inicijativu. Međutim, svaku takva inicijativi koju primim imat će našu punu podršku i pomoć u njezinoj realizaciji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here