Home Vijesti Grad Rijeka odgovorio na pitanje zašto zadnje tri godine skriva riječku trobojnicu

Grad Rijeka odgovorio na pitanje zašto zadnje tri godine skriva riječku trobojnicu

337
0
197175328 10159223870283864 5335737410242683469 n 768x576
Riječka trobojnica

Prije četiri godine, Grad Rijeka dobio je svoju svečanu zastavu, karmin-zlatno-plavu trobojnicu. Odluka o grbu i zastavi donesena je 2020. godine, propisujući isticanje svečane zastave na blagdane Republike Hrvatske i posebne gradske događaje. Prve dvije godine odluka se poštovala, no posljednje tri godine zastava nije isticana na javnim površinama tijekom gradskih blagdana. Ove godine zastava je bila istaknuta samo u riječkom kazalištu tijekom svečane sjednice Gradskog vijeća. Prema odluci, zastava treba biti stalno istaknuta na Trgu riječke rezolucije, ali ove godine bila je na pola koplja i pogrešno usmjerena.

Pitanje zbog čega se Grad Rijeka posljednje tri godine ne pridržava vlastite odluke postavili smo gradonačelniku, pravi odgovor nažalost nismo dobili. 

Donosimo odgovor Grada Rijeke u cijelosti:

“Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke održanoj u povodu Dana sv. Vida bila je istaknuta i svečana zastava. Što se tiče zastave na Trgu Riječke rezolucije, ona je sada podignuta na odgovarajuću visinu, a radilo se o tome da je nosač zastave, vjerojatno uslijed djelovanja vjetra, popustio. Vezano uz sam položaj zastave koja je postavljena vertikalno, navedeno je izvedeno isključivo iz tehničkih razloga jer je jarbol koncipiran na takav način.”

zastava

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here