Home Vijesti Gradonačelnik Crikvenice osuđen na 5 mjeseci zatvora!

Gradonačelnik Crikvenice osuđen na 5 mjeseci zatvora!

195
0

Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina, koji je još 2012. optužen za zloporabu obavljanja dužnosti državne vlasti, počinjeno pogodovanjem u postupku javne nabave, danas je nepravomoćno osuđen na pet mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana.

Potvrdio je to njegov branitelj Milenko Škrlec, kazavši da Rukavina nije vlasnik tvrtke, odnosno da je vlasništvo prenio na drugu tvrtku pa najavljuju žalbu.

Rukavinu je USKOK teretio da je pogodovao tvrtki Sando tako da joj je, kao gradonačelnik, a nakon što je formalno prenio vlasništvo te tvrtke na drugu tvrtku, na osnovi neposredne pogodbe 2009., pogodovao u vezi s poslovima javne i ukrasne rasvjete u Crikvenici, čime je tvrtka Sando ostvarila korist.

Rukavina je preuzeo dužnost gradonačelnika u lipnju 2009., a prijeporni poslovi sklopljeni su u srpnju i listopadu iste godine.

Na riječkom Županijskom sudu Rukavina je prije pet godina osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu, ali je Vrhovni sud lani, nakon njegove žalbe, ukinuo presudu u osuđujućem dijelu i slučaj vratio na ponovno suđenje.

Previous article‘Teški gubici’ za Ukrajinu, ‘podvizi’ ruskih vojnika i ‘lažne vijesti’ iz Kijeva. Ovako ruska državna TV izvještava o ukrajinskoj protuofenzivi
Next articleKamere zabilježile brzinski kraj seksa u automobilu, sve je bilo svršeno u nekoliko sekundi (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here