Home Vijesti Gradski vijećnik Mosta se ogradio od šovinističke izjave Strenje, ona prijeti ukidanjem...

Gradski vijećnik Mosta se ogradio od šovinističke izjave Strenje, ona prijeti ukidanjem Zanellina trga!

4153
2

Nakon što je jučer saborska zastupnica Mosta Ines Strenja neofašističku provokaciju ispred Guvernerove palače povezala sa Zajednicom Talijana i saborskim zastupnikom talijanske manjine, na svojem facebook profilu se oglasio Zvonimir Peranić, riječki gradski vijećnik izabran s liste Mosta: ‘Kao gradski vijećnik izabran s liste Mosta u potpunosti se ograđujem od današnjega šovinistickoga ispada moje stranačke kolegice’, stoji u njegovoj objavi na najpopularnijoj društvenoj mreži.

Unatoč tome, Strenja je sinoć nastavila s ljutitim objavama na svojem facebook profil. Između ostalog, obećala je i preimenovanje Zanellinog trga, čime bi zaokružila svoju političku epopeju, koja je započela s regionalizmom, a završila na krajnjoj desnici.

2 COMMENTS

  1. Treba maknutj sve talijanske nazive svib umica i mijesta i gradova.Ona je dobro to rekla.Kad odemo van necemoo vani nigdje vidjeti nazive ulica po hrvatskim poznatim politicarima.

  2. u Iatliji se imena ulica, trgova nisu mijenjali nakon 2 svetskog rata kao sto su to radili komunisticki fasisti, u okolici Triestea uredno imamo dvojezicnost na svim tablama institucija, ocigledno neki gradani PGZ su jos u drugom svijetskom ratu pa bi bacali Talijane u fojbe tjerala gdje se i svakodnevno prijeti preko drzavnih i lokalnih institucija. podrzavaju se preko zupanijske skupstine, opcinskih skupstina osudeni mrzitelji Talijana, to je stanje u Primorsko goranskoj zupaniji gdje se neki hrane poluistinama i skrivaju svoje pljacke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here