Home Najnovije Grafičko rješenje pametnih stanica Grada Rijeke plagijat vizualnog identiteta grada Porta?

Grafičko rješenje pametnih stanica Grada Rijeke plagijat vizualnog identiteta grada Porta?

2925
0

Ovaj tjedan postavljene su i svečano otvorene pametne autobusne stanice Autotroleja. Dvije autobusne stanice, jedna u Trpimirovoj ulici (kod Riječkog nebodera) i jedna na Žabici (u Ulici Riva), prve takve vrste u Hrvatskoj, predstavljaju tehnološki iskorak prema povezanim pametnim gradovima budućnosti, a u pozadini cijele priče stoji šestomjesečni pilot-projekt Grada Rijeke u partnerstvu s kompanijom Ericsson Nikola Tesla, Hrvatskim Telekomom te gradskim tvrtkama Smart RI, Autotrolej i Rijeka promet.

Ono što je odmah zapelo za oko nekim Riječanima jest nevjerojatna sličnost vizualnog rješenja riječkih pametnih stanica s vizualnim identitetom grada Porta u Portugalu. Andrija Čolak, mlad i uspješan riječki poduzetnik, koji uspješno prodaje franšiže Surf’n’Fries širom svijeta, na svom profilu na Facebooku postavio je danas status i fotografije koje pokazuju sličnost dvaju grafičkih rješenja te link vizualnog rješenja grada Porta.

 

 

Osim dvojbenog vizualnog rješenja, izgleda da ne radi ni touch screen na riječkoj pametnoj stanici, što se može vidjeti na linku dolje.

Previous articleLista za Rijeku zbog drastičnog poskupljenja odvoza smeća traži odgovornost gradonačelnika i uprave Čistoće
Next articleRadnici zabrinuti za sudbinu 3. maja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here