Home Vijesti Grčka državna televizija savjetuje gledateljima kako UKRASTI benzin iz tuđeg vozila!?

Grčka državna televizija savjetuje gledateljima kako UKRASTI benzin iz tuđeg vozila!?

718
0
Foto: Pexell

Grčka državna televizija je emitirala emisiju u kojoj je mehaničar također davao savjete kako probiti spremnik goriva automobila

Grčka državna televizija izazvala je kritike zbog reportaže u kojoj gledateljima daje savjete kako izvuči benzin iz tuđeg automobila dok cijene goriva rastu.

“Nije nešto strašno komplicirano… ne treba vam čak ni posebna cijev, čak će i obična cijev za balkone poslužiti”, rekao je reporter TV postaje Costas Stamou tijekom jutarnjeg informativnog programa ERT-a Syndeseis.

Nakon što je demonstrirao metodu, automehaničar je pokazao gdje se može probušiti spremnik goriva automobila kako bi gledatelji ukrali tuđe gorivo.

“Jeste li pri zdravoj pameti? Davati ljudima savjete o krađi benzina?” komentirao je jedan korisnik na Twitteru. Drugi se našalio: “Nakon vodiča o dva laka načina krađe benzina, ERT sada priprema nove upute o tome kako provaliti brave i ukrasti novčanike.”

Video koji je prirpemila grčka satirična web stranica Luben do četvrtka je pogledan više od 170.000 puta. Još 32.500 ljudi gledalo je originalni video na Twitteru.

Cijene goriva u Grčkoj su posljednjih mjeseci u stalnom porastu, s prosječnim bezolovnim gorivom na više od 2,37 eura po litri u Ateni u srijedu, te preko 2,50 eura na Rodosu i susjednim otocima.

Grčke vlasti oduprle su se pozivima na smanjenje poreza na gorivo, odlučivši se umjesto toga za subvencije od 30 do 50 eura manje imućnim vlasnicima automobila i motocikala kako bi olakšali teret troškova usred međunarodne energetske krize.

Godišnja stopa inflacije u Grčkoj u svibnju je dosegla 11,3 posto, što je rekord u 29 godina.

Previous articleNa kupalištu Lido muškarcu pozlilo, ni kupači ni hitna ga nisu uspjeli spasiti
Next articleU Rijeci porinut Scenic Eclipse II: Unaprijeđena verzija najluksuznijeg ekspedicijskog kruzera na svijetu u plovidbu kreće 2023.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here