Home Najnovije ‘Hajduk je fenomen, Split čudo, Livaja legenda, a za Dinamo nikad ne...

‘Hajduk je fenomen, Split čudo, Livaja legenda, a za Dinamo nikad ne bih igrao’

596
0

Lukas Grgić, Hajdukov 27-godišnji veznjak, u velikom intervjuu za austrijski Krone govorio je o Hajduku, Splitu, Marku Livaji, Dinamu, HNL-u… Grgić je u Hajduk stigao prije godinu i pol iz austrijskog LASK-a.

“Dolazak u Hajduk je bio prava odluka. U sportskom i životnom smislu. Od malih nogu sam navijač Hajduka i nisam mogao odbiti ponudu splitskog kluba”, rekao je Grgić pa prokomentirao bi li igrao za neki drugi hrvatski klub. “Bilo je već i drugih upita iz Hrvatske, to priznajem. Ali ne želim javno reći koji klubovi. Samo ću reći da za Dinamo nikad ne bih igrao.”

Novinara je zanimalo što Grgić misli kako bi se Dinamo i Hajduk proveli u austrijskoj ligi. “U gornjoj trećini ljestvice. Vjerujem da bi se sa Salzburgom borili za naslov prvaka”, rekao je austrijski nogometaš pa prokomentirao najveću razliku između austrijskog i hrvatskog nogometa.

“Stadioni… Puno su bolji u Austriji. Hrvatska jako zaostaje. Posebno po pitanju travnjaka. Naš stadion je jedan od najljepših u Europi, a kad pomislim na Dinamov stadion… Svlačionice su im renovirane, ali kad izađete na travnjak, uopće nemate osjećaj da ste na nogometnom stadionu. To je tužno jer Dinamo uspješno igra na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Šteta.”

Austrijance je zanimalo i kako Hajduk ima tako veliku podršku navijača. “Pozvao bih vas na utakmicu pa da vidite što će se dogoditi na našem stadionu za 90 minuta. Od zvižduka do skandiranja, sve je tu. Fenomen smo… Ako suparnik ima dvije minute loptu u posjedu, cijeli stadion zviždi i dođe do određenog nemira, nervoza raste. Onda zabijemo gol i nastaje pjesma i slavlje. Ali ne samo ljudi na stadionu, cijeli grad, cijela regija samo živi za ovaj klub. Netko mi je jednom rekao: Hajduk se ovdje jede za doručak, Hajduk se jede za ručak i za večeru.”

Marko Livaja?

“On je posebna legenda, čak i u našoj svlačionici. Fin i dobar dečko. U Splitu ima kultni status, nešto poput Maradone u Napulju. Livaja je ovdje najveći. Zašto je još u Hajduku? To je ljubav.”(Index.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here