Home Najnovije Hajduk za predsjednika izabrao vjerskog fanatika

Hajduk za predsjednika izabrao vjerskog fanatika

224
0
16a0117d 7982 41ba b0e3 ff01f1794a8d
Foto: Miro Gabela/Hajduk.hr

Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.

Podsjetimo, Nadzorni odbor Hajduka je nakon poraza Bijelih na Rujevici protiv Rijeke smijenio dosadašnjeg predsjednika uprave Lukšu Jakobušića. Na press-konferenciji održanoj 8. travnja obavijestili su navijače i ostalu javnost da će do odabira novog stalnog predsjednika tu ulogu kao vršiteljica dužnosti obavljati članica uprave Marinka Akrap. Također su javnost obavijestili da će novi predsjednik biti imenovan za mjesec ili malo više dana.

Nakon što im je otpao prvi kandidat, Nadzorni odbor se okrenuo novim rješenjima te su očito odlučili prekinuti špekulacije i novog predsjednika predstaviti prije roka koji su si sami zadali. Špekulira se da će uz Bilića uskoro u klub doći i novi član uprave zadužen za sportski sektor.

Hajduk: Bilić se bavio vođenjem niza projekata nadzora UEFA-e i procesima licenciranja

“Gospodin Bilić rođen je 19. listopada 1976. godine u Splitu, ekonomist je sa završenim studijem u Georgia State Universityju, financijski savjetnik te privatni poduzetnik. 

Poslovnu karijeru započeo je u zagrebačkoj podružnici tvrtke Ernst & Young. Radio je još kao direktor financijskog kontrolinga u Addiko banci, chief financial officer u Rimac automobilima, direktor u reviziji tvrtke Mazars Cinotti, direktor tvrtke Jumpin, a zatim osniva i vlastitu tvrtku za financijsko savjetovanje i pružanje konzultantskih usluga Eonea savjetovanje. Prije dolaska u Hajduk obnašao je funkciju predsjednika Uprave tvrtke Presoflex gradnja iz Požege. 

Radeći za tvrtke Ernst & Young i Mazars Cinotti bavio se vođenjem niza projekata nadzora UEFA-e, procesima licenciranja HNS-a i Nogometne Federacije BiH te nadzorom korištenja sredstava FIFA-e od strane HNS-a”, tako je Bilića danas predstavio Hajduk.

Od navijača do vjerskog fanatika

S druge strane, u javnom prostoru su se pojavile informacije o Ivanu Biliću iz 2006. godine, kada je objavio tekst na religijskom portalu Riječ života pod nazivom “Sada navijam za Isusa”. U tekstu je opisao svoj put od odrastanja kao strastvenog navijača Hajduka do preobraćenja i posvećenja vjeri. Otkrio je kako je nogomet i navijanje za Hajduk bili središnji dio njegovog života, ali se s vremenom udaljio od toga i posvetio vjeri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here