Home Vijesti Hamas oteo tri generacije iste obitelji. Snimka prestravljene majke obilazi svijet

Hamas oteo tri generacije iste obitelji. Snimka prestravljene majke obilazi svijet

264
0

Muškarci, žene i djeca odvedeni su u zarobljeništvo, neki od njih usput su strijeljani, djevojke silovane, a njihova imovina opljačkana.

To je katalog zločina koji podsjeća na neke od najmračnijih trenutaka u židovskoj povijesti, a ipak se dogodio u 21. stoljeću u zemlji koja ima jednu od najjačih vojski na svijetu, piše Sky News.

Izrael kaže da su Hamas i druge palestinske skupine uzeli za taoce čak stotinu njegovih ljudi i odvukli ih natrag u Gazu. Odveli su mlade, stare, nemoćne, žene i djecu.

Jedan od najgorih slučaja otmice je odvođenje triju generacija iste obitelji.

Otmicu obitelji Bibas Silverman u kibucu Nir Oz snimili su Palestinci i objavili da je svijet vidi.

Snimku je teško gledati. Prestravljena majka okružena je muškarcima dok grčevito drži svoju malu djecu pokušavajući je zaštititi.

Zove se Shiri. Njezini dječaci su Ariel, koji ima četiri godine, i Kfir, koji ima samo devet mjeseci. Oteti su zajedno s ocem, Shirinim suprugom Yardenom i njezinim ocem Yosijem te majkom Margit, koja ima Parkinsonovu bolest i treba joj svakodnevna doza lijekova.

U svom stanu u Tel Avivu ugostitelj i rođak Yosi ispričao je za Sky News kakvu je agoniju proživio gledajući snimku otmice svojih rođaka.

“Prvi put kad sam vidio slike nisam mogao vjerovati. Nisam mogao shvatiti što sam vidio, a onda sam pogledao drugu sliku i bilo je vrlo jasno da je ovo moja sestrična Shiri i dvoje male djece”, rekao je.

Obitelj nije čula nikakve nove informacije o svojim najmilijima ni od Palestinaca ni od vlastite vlade.

“Bojim se da su ih razdvojili, da su ih ubili, da nećemo saznati ništa o njima”
“Bojim se da su ih razdvojili”, rekao je Yosi za Sky News. “Da su ih razdvojili, da su ih ubili, da su ozlijeđeni, da ih više nećemo vidjeti, da nećemo dobiti ni djelić informacije o njima i da ćemo ostati u ovoj praznini zauvijek”, rekao je.

Yosi želi odgovore od svoje vlade.

Snimka otmice njegovih rođaka snimljena je kasno poslijepodne, a proboj iz Gaze počeo je u 6 ujutro. Hamasovci su dugo neometano divljali po kibucima, pljačkali, palili i ubijali.

“Imali smo ogradu na Gazi, imali smo zidove na Gazi, obavještajne podatke, imamo vojsku, imamo avione, imamo helikoptere, imamo tenkove, imamo sve, a IDF-a prvih par sati nema, to je kao da nismo imali vojsku”, rekao je.

Yosi sada kaže kako se želi boriti i pomoći svojoj zemlji.

Izrael kaže da su Hamas i druge grupe toga dana oteli između 100 i 150 ljudi. Otad se ni za koga od njih nije čulo.

Previous articleKOMENTAR: Kada autokratima, luđacima i teroristima prepustite državu, onda prije ili kasnije kmečite.
Next articleNa društvenim mrežama se širi neobična fotka iz Srbije, šokirat ćete se kad vidite tko se vozi u starom Yugu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here